Doznajemo kad kreće cijepljenje protiv korone opće populacije u našoj županiji

Možda već potkraj ovog tjedna krene cijepljenje protiv koronavirusa u općoj populaciji, doznajemo to od prvog čovjeka županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića.

Ako ne ovaj, onda sigurno idući tjedan. Sutra, naime stiže nova, druga tura cjepiva u Zavod za javno zdravstvo za one ugrožene skupine koje se još nisu cijepile. Što se tiče cijepljenja u općoj populaciji, procedura je takva da sve ide preko vaših obiteljskih liječnika.

-Morate se javiti svom obiteljskom liječniku, a oni će raditi rang listu prema skupinama i dobi – dodaje Ljubić.

Najprije idu bolesni i oni stariji, a potom mlađi i zdravi. Još uvijek se ne zna koliko se ljudi javilo svojim liječnicima i kojim će tempom ići cijepljenje no za očekivati je da ne bi trebalo biti gužve. Također, još uvijek se traži lokacija na kojoj bi se cijepljenje trebalo obaviti, a i to ovisi o broju prijavljenih.

A tjedan iza nas jedan je od boljih po epidemiološkim kriterijima u više mjeseci. U našoj županiji u tjedan dana imali smo 189 novih oboljenja, 15 osoba je preminulo u koprivničkoj bolnici, a čak 346 ih je ozdravilo. U koprivničkoj bolnici na liječenju je 48 osoba. Brojke su dijelom manje i zbog manje testiranja tijekom blagdana, no svejedno se vidi trend smanjenja zaraženih.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI