Doznajemo kako je šef poslovnice pitomačke banke “uzeo” skoro 2 milijuna kuna

Podravski list profile

Neven Bedeković, sad već bivši šef poslovnice Slatinske banke u Pitomači, u središtu je afere nestanka novca s računa klijenata, a navodno se radi o iznosu od blizu dva milijuna kuna!

Prema informacijama do kojih smo došli, interna kontrola Slatinske banke otkrila je nepravilnosti prije dva mjeseca, nakon čega je Bedeković 17. srpnja dobio otkaz, a otad mu se gubi svaki trag. On je, navodno, priznao da je iz banke uzeo 750.000 kuna i 125.000 eura te je izrazio spremnost da taj novac vrati. Bedeković je bio poznati nogometaš i aktualni je predsjednik mjesne sportske zajednice, a Pitomačom kruže glasine da je bio sklon kockanju te da je „mešetario“ dionicama.

On je u razgovoru za portal Telegram potvrdio da je priznao svoju odgovornost za nestanak novca.

– Učinio sam to kako ne bi nastradale druge osobe u banci prema kojima je krenula odmazda. One, njih desetak, ni na koji način nisu povezane s nestankom novca. Nisam, međutim, priznao nikakav iznos manjka novca jer osobe koje su došle u reviziju odstranile su me iz službenih prostorija prilikom brojenja novca, tako da iznos koji se spominje i može i ne mora biti točan. Radim u banci 25 godina i znam da takva procedura nije uobičajena – izjavio je Bedeković za Telegram.     

Iz Slatinske banke poručili su kako je svim klijentima s čijih je računa nestao novac podmiren ukradeni iznos.

Neven Bedeković

– Interna kontrola Slatinske banke uočila je financijske nepravilnosti u radu poslovnice Pitomača te je o tome izvijestila upravu banke, koja je obavijestila policiju i Državno odvjetništvo te je podnijela kaznene prijave protiv osumnjičenih. Banka za ovakve slučajeve ima predviđen sustav polica osiguranja. Istražne su radnje u tijeku i banka ne smije komentirati detalje istrage – navodi se u kratkom priopćenju.

Bedekovićevi prijatelji i poznanici kažu kako ga je od sredine srpnja bilo nemoguće vidjeti i sresti.

– Nismo pridavali veliku važnost tome što se Neven ne javlja niti ga viđamo jer je sezona godišnjih odmora pa smo mislili da je negdje na moru. Šokirala nas je vijest o krađi novca, kao i spekulacije da je Neven kockao i mešetario dionicama. Mi ga nismo vidjeli da hoda po kockarnicama, a istraga će pokazati koliko je novca uzeo i je li ga i na što trošio – rekli su nam prijatelji Nevena Bedekovića.

U međuvremenu je pitomačka poslovnica dobila nove djelatnike, a pred nju je postavljena zaštitarska služba, koje nije bilo otkad su na poslovnici postavljena protuprovalna vrata.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Radiju Križevci nagrada HURIN-a

Na 12. danima elektroničkih medija, koji su prošli tjedan održani u Zadru, Radio Križevci primili su nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika za svoju akciju „Izbor

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti