Doznajemo: Koprivnička policija oformila posebnu jedinicu za lov na ‘divlje’ vozače

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mobilna jedinica MUP-a posebno oformljena za nadzor prometa, čuvene Kobre, poznate su svima kada se spomene njeno ime, no malo je poznato kako na području PU koprivničko-križevačke postoji mobilni tim koji na lokalnoj razini pojačano nadzire promet na jednak način kao što rade njihovi kolege iz Kobri na državnoj razini.

Kako nam je objasnila Ivana Šeničnjak iz PU koprivničko-križevačke, nije riječ o stalnoj jedinici, već se podravsko-prigorski mobilni policijski tim formira prema potrebi, prema sigurnosnoj procjeni Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Jasno, udarnu snagu jedinice čine posebno osposobljeni policijski vozači koji su prošli obuku za upravljanje presretačem i službenim motociklom. Osim njih, u mobilni tim pozivaju se i drugi policajci iz policijskih postaja koji imaju više iskustva u nadzoru cestovnog prometa.

– Nakon akcije mobilni tim se raspušta, a policijski službenici se natrag vraćaju u svoje matične postaje na svoja radna mjesta na koja su raspoređeni – pojasnila je policajka Ivana Šeničnjak.

Posljednja akcija koju je mobilni tim Policijske uprave obavio bila je prošlog vikenda kada je proveden pojačani nadzor prometa na području djelokruga Policijske postaje Križevci.

– Ukupno su policajci pregledali 39 vozača i zatekli 25 prekršaja. Utvrđeno je devet prekoračenja brzine kretanja, pet izvan naselja i četiri u naselju, dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri nepropisnog korištenja mobitela, te po jedan prekršaj upravljanja osobnim automobilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljanja vozilom za koje je isteklo važenje registracije, upravljanje vozilom za koje je istekla polica obveznog osiguranja, upravljanje neregistriranim vozilom, ne odjavljivanja vozila nakon isteka registracije, upravljanja za vrijeme kada je isteklo važenje vozačke dozvole i ne postupanja po značenju prometnog znaka. Uhićena su bila dva vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci – priopćili su iz policije.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI