Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Doznajemo pojedinosti bizarne “zamjene” pasa u sigečkom azilu

Nesvakidašnja i bizarna krađa dogodila se prošli tjedan u skloništu za pse u Sigecu, naselju na području Općine Peteranec, koje je u vlasništvu koprivničke Veterinarske stanice Nova.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, 22-godišnjak sa šireg koprivničkog područja provalio je u sklonište i iz boksa ukrao psa pasmine staford te u „zamjenu“ za njega ostavio svog škotskog ovčara. Djelatnici skloništa shvatili su da nešto ne štima kad su krenuli hraniti pse jer do tog trenutka među 150 pasa u azilu nije bilo škotskog ovčara.

Provjerom stanja u boksu uočili su da nema staforda te su slučaj prijavili policiji. Poslije se ispostavilo da je lopov zapravo prerezao armaturnu mrežu od boksa i to sa stražnje strane i kad je zamijenio pse, „izravnao“ je mrežu koju je morao presavinuti da uđe u boks pa zbog toga djelatnici nisu uočili provalu odmah ujutro kad su došli na posao.

– Sve nas je ova krađa zaprepastila jer je zaista bizarna, kao i sam način njene izvedbe. Lopov je provalio u stražnji dio boksa koji ne pokriva videonadzor, a bizarno je i da je ostavio svog psa. U svojoj dugogodišnjoj veterinarskoj praksi nikad nisam čuo za ovakav slučaj, niti pročitao da se nešto tako slično dogodilo bilo gdje u svijetu – priča nam Dražen Patačko, suvlasnik i direktor Veterinarske stanice Nova.

Kako je mladić ostavio svog psa u boksu policija je vrlo brzo otkrila tko je zapravo provalio u sklonište jer je škotski ovčar čipiran. Ipak, čip nije odmah odveo policajce do pravog kradljivca.

– Mladić koji je provalio u sklonište nikad nije ishodio vlasnički list za svog psa, ali vlasnik od kojeg ga je dobio uputio je policajce na stvarnog počinitelja krađe. Još se uvijek ne možemo načuditi da je netko došao na ovakvu ideju. Ako je već htio staforda, mogao ga je besplatno udomiti, a ovako je zaradio kaznenu prijavu. Činjenica je da su uvjeti za udomljavanje staforda malo stroži, ali ako je želio takvog psa, mogao je sve riješiti i bez krađe – zaključio je Dražen Patačko.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI