DOZNAJEMO Zatvara se prvi Konzumov supermarket na sjeveru Hrvatske, a doznajemo i tko ga je kupio

KTC je po tržišnom udjelu među 'top 10' trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, a uvjerljivo je najjači u Koprivničko-križevačkoj županiji


Autor: podravski.hr — 22.11.2017. / 14:53 Aktualno

Ilustracija / Sve više općina želi neradnu nedjelju za trgovine

Zatvara se prvi Konzumov supermarket na sjeveru Hrvatske, i to onaj u Koprivnici. U njega useljava novi vlasnik poslovnog prostora, križevački trgovački div KTC.
Riječ je o Konzumovu supermarketu između sjedišta Policijske uprave i Opće bolnice u Koprivnici. KTC ga je kupio za oko šest milijuna kuna, a uređeni prostor kani otvoriti za kupce do proljeća iduće godine.
– Prostor je na oko 700 četvornih metara i u njemu trenutno posluje Konzum – potvrdila nam je danas Melanija Zorko, izvršna direktorica KTC-a za marketing.

Ivan Katavić, vlasnik i šef uprave KTC-a

Taj prostor ponudio im je njegov vlasnik te su u KTC-u donijeli odluku o kupovini. Prostor će pod imenom KTC-a početi s radom kada ugovor o najmu s Konzumom završi, a to je proljeće 2018. godine.
Inače, KTC grupa lani je ostvarila 1,36 milijardi kuna prometa i 25 milijuna kuna neto dobiti. Najveći dio prihoda ostvaren je u glavnom biznisu, maloprodaji putem robnih centara, a ostatak odlazi na drugo poslovanje: ugostiteljstvo, poljoapoteke, benzinske postaje, turizam.
U križevačkoj kompaniji, koja ima 30-ak supermarketa u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, zaposleno je oko 1200 ljudi. KTC je po tržišnom udjelu među ‘top 10’ trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, a uvjerljivo je najjači u Koprivničko-križevačkoj županiji. (go, rm)
FOTO: NIKOLA WOLF