Dr. Polančec-Fodor, dr. Kuzmić-Šelimber i dr. Eduard Rod najbolji liječnici

Portal najdoktor.com prošli tjedan objavio je osmu godinu zaredom popis najboljih doktorica i doktora po izboru pacijenata u Hrvatskoj. Lista je sastavljena na temelju iskustava pacijenata, a kriteriji za uzimanje komentara u obzir bili su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara te kvaliteta samih komentara.

Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir jer u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata. Titulu najdoktorice obiteljske medicine, i to kao jedina u našoj županiji i ove je godine uzela dr. Dragica Polančec-Fodor.

Ovaj je članak objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Smirena, strpljiva, topla, draga i uvijek posvećena pacijentu do kraja, a u tome je ne može ograničiti ni radno vrijeme jer joj je pacijent na prvom mjestu – sve su to epiteti koje će joj dodijeliti svaki njezin pacijent bez iznimke.

– Doktorica je stručna, pristupačna, komunikativna i dobro zna u kojem smjeru treba ići s pretragama. Njezin sam pacijent već više desetaka godina i uvijek je spremna posvetiti se pacijentu. Uz moje kronične bolesti i dob teško da bih ovako vrlo dobro prebolio i koronu bez njezine intervencije i prije potvrde bolesti – napisao je pacijent Dražen na portalu najdoktor.com, a i komentari drugih pacijenata slični su njegovu.

Po prvi put na listi se našla i još jedna liječnica iz naše županije, stomatologinja Nikolina Kuzmić Šelimber, koja je prije radila u đurđevačkom Domu zdravlja, no sada je u Koprivnici.

– Moja kći plače čim vidi bijelu kutu. Kod pedijatra plače prije nego što uđemo u zgradu. Doktorica Nikolina je bila toliko strpljiva s njom, dolazili smo nekoliko puta, prvo se samo igrala s njom i pričala joj priče, pokazala joj je sve što ima na stolcu i objasnila što čemu služi. Zadnji put smo čak uspjeli prebrojiti zubiće i premazati ih zaštitom – kazala je jedna zadovoljna mama.

– Sjajna doktorica, nježna, voli se i šaliti, sve objasni. Malo zna biti gužva jer imaju puno pacijenata, ali kad dođete na red, uvijek se maksimalno posveti vama. Ne štedi na anesteziji ni na slanju na slikanje. Jedna od rijetkih koja vas naručuje tako dugo dok ne riješi i zadnju sitnicu u vašim ustima. Uvijek da papirić na koji napiše kad je sljedeći termin, a nikad vam termin ne da bez pitanja kada vama najbolje odgovara da dođete. Baš se trudi prilagoditi koliko god može. Čitava obitelj je prezadovoljna – kazala je pak druga zadovoljna pacijentica.

Na listi najboljih liječnika našao se još jedan doktor iz naše županije, koji već duže vrijeme radi u Specijalnoj bolnici sv. Katarina. To je dr. Eduard Rod, specijalist ortopedije, stručnjak bez premca i licencirani liječnik mnogih naših sportskih klubova. – Ima nešto u dr. Rodu što, već pri upoznavanju, osvaja i ohrabruje. Njegova toplina pojavnosti i smirenost uvod su u neosporno povjerenje u njegovu dijagnozu.

Nema tu mjesta za drugo mišljenje. Za vrijeme mog operativnog zahvata (u epiduralnoj anesteziji), uz svu usredotočenost na “posao”, održavao je i komunikaciju sa mnom, objašnjavajući mi svaki postupak. Kao pacijent, osjećam odgovornost i poštovanje prema dr. Rodu i njegovoj stručnosti, utoliko što uvijek pazim da “ne naudim” svome koljenu – njegovu uratku – kazao je jedan od prezadovoljnih njegovih pacijenata. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI