Dr. Vadla: Korona se intenzivnije širi među mladima, manje su odgovorni!

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je danas kako je povećanje broja oboljelih od koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji očekivano.

– Bolest se intenzivnije širi u mlađim dobnim skupinama, što je posljedica popuštanja mjera i manjeg pridržavanja epidemioloških preporuka – rekla je dr. Vadla.

Inače, Županijski Zavod je poslao dio izuzetih uzoraka na sekvencioniranje te je detektirano i nekoliko različitih sojeva koji su trenutno aktivni na području županije.

-Ponašajte se odgovorno i pomognite naporima zdravstvenim djelatnika kako bi se ograničilo širenje koronavirusa – dodala je te spomenula kako je dosad na području županije prvu dozu cjepiva primilo 9535 osoba, a drugom dozom je cijepljeno 2802 osobe.

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI