NAPOKON DIJAGNOZA Liječnici joj otpisali noge jer je stara, no problem je bio mnogo ozbiljniji

Kako nije mogla hodati zbog bolova, bila je prikovana za krevet, a o njoj se brinuo suprug koji se u to vrijeme ozbiljno borio s rakom limfoma


Autor: podravski.hr — 24.12.2017. / 8:01 Aktualno

Dragica Pomper napokon je dobila dijagnozu koju je željela

Draga Pomper (66), umirovljenica iz Križevaca, posljednja tri mjeseca živi u Domu za starije i nemoćne. Tu se smjestila otkako joj je suprug prije tri godine preminuo od raka. Kako ona već duže vrijeme muku muči s nogama, na kojima iz dana u dan sve teže stoji, odlučila se preseliti iz obiteljske kuće u Brckovčini u dom.
– Lijepo mi je ovdje. Naravno da nitko ne želi ostaviti svoju kuću i dom, ali nije mi žao što sam prešla u Dom za starije. Upoznala sam neke nove prijatelje, a i lakše mi je dobiti skrb koju trebam – rekla je Draga Pomper. Inače, probleme koje ima s hodanjem posljedica su upale gušterače.
– Naš doktor Bolt odmah mi je to otkrio i rekao da je u tome problem. Inače su me doktori uvijek otpisivali da sam stara baba i da jednostavno ne mogu hodati – kazala je D. Pomper koja je imala problematičnu situaciju zbog nogu još dok joj je suprug bio živ. Trebala je biti prevezena u koprivničku bolnicu, no nikako nisu mogli dočekati sanitet. Kako nije mogla hodati zbog bolova u nogama i kukovima, bila je prikovana za krevet, a o njoj se brinuo suprug koji se u to vrijeme ozbiljno borio s rakom limfoma. Koliko je njegovo stanje bilo ozbiljno govori podatak da je godinu kasnije preminuo.
– Moj Ivica bio je pravi borac. U svojoj teškoj bolesti borio se za mene i brinuo i teško mi je danas bez njega – zaključila je Draga Pomper. Dodala je kako se još uvijek premišlja bi li išla na operaciju nogu ili ne. S obzirom na godine, brine je kako će se oporaviti, no s druge strane brine je koliko će još dugo moći hodati.
– Otkako sam ovdje, lakše mi je kretati se jer je cijeli Dom posložen tako da nema nikakvih prepreka za bolesnike poput mene – napomenula je Draga Pomper. (go)