Dragan: Kad se podvuče crta, moja supruga uspješniji je ribič od mene

Braća Dragan i Josip Katalenić iz Križevaca strastveni su ribiči koji svaki slobodan trenutak koriste za svoj omiljeni hobi. Na „vodi“ nerijetko znaju i kampirati po nekoliko dana jer je to za njih, ističu oni, najbolji odmor za dušu i „punjač baterija“ za radnu svakodnevicu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iako su iz Križevaca, glavne destinacije za ribolov su im na koprivničkom području. Od graba, omiljeno odredište im je Vidak pokraj Đelekovca, dok na rijeku Dravu najčešće odlaze na tok kod Sigeca.

Nikolina s lijepim primjerkom soma

– Ribolov je zapravo naš životni stil i nama je nezamislivo da slobodne dane ne koristimo za naš veliki hobi. Skoro uvijek u ribolov idemo zajedno i, bez obzira na svojevrsni robinzonski stil koji je karakterističan za kampiranje, jednostavno uživamo na vodi – kaže Josip Katalenić.

Vidak im je, dodaje on, omiljena graba jer je dosta zahtjevan za ribolov. Novo trodnevno kampiranje na Vidaku za braću je i s ulovom bilo uspješno jer su iz vode uspjeli izvući šarana teškog 6227 grama.

– Slatki kukuruz i ovaj se put pokazao kao pravi mamac jer u ovom razdoblju upravo on privlači ribe. Ljeti za mamac, pak, koristimo kukuruz koji ukiselimo jer njegov intenzivan miris također u tom razdoblju privlače ribe – kaže Dragan Katalenić.

Braća ribolovci

Ljubav prema ribolovu, ističu braća, uspjeli su prenijeti i na svoje ljepše polovice. Posebno je, kažu oni, uspješna Draganova supruga Nikolina čiji svaki odlazak u ribolov završava ulovima.

– Kad se podvuče crta, ispada da je moja Nikolina uspješniji ribič od mene. Posebno je ponosna na svoj lanjski ulov, a to je som težak oko šest kilograma kojeg je ulovila na Dravi. Dosta ulova natrag puštamo u vodu pa je tako i ona soma nakon fotografiranja vratila u Dravu – zaključio je Dragan Katalenić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI