Draganovčani žele nabaviti novi kombi, Jagnjedovčani žele graditi novo spremište

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec prošli tjedan je na izletištu Vidova suza u Draganovcu održalo 26. redovnu izvještajnu skupštinu.

– U veljači je zbog ostavke dotadašnjeg zapovjednika izabrano novo vodstvo, krajem lipnja prošle godine održan je tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir Miškec – Husnjak, obavljeno je pasivno vatrogasno dežurstvo tijekom žetvene sezone, a u srpnju smo imali intervenciju uklanjanja srušenog stabla s ceste nakon nevremena, te nekoliko intervencija ispumpavanja vode tijekom godine – rekla je Mihaela Martinjak Lončarek, zapovjednica DVD-a Draganovec.

DVD Draganovec

Prema riječima zapovjednice, društvo je u prošloj godini dobilo vatrogasne rukavice, mlaznice, pelerine za kišu, držače, nosače za cijevi te razdjelnike, te radnu i svečanu odjeću od VZG-a Koprivnica.

– Ove godine društvo će ulagati u opremu, no plan je i nabava novog kombi-vozila. Radit ćemo na edukaciji mještana, organizirati malonogometni turnir, sudjelovati na vježbama te u svim aktivnostima unutar Vatrogasne zajednice grada – istaknula je zapovjednica. Na skupštini su dodijeljena i priznanja za nove časnike prve klase i ispitane vatrogasce te Marseli Nemec za deset godina rada u društvu.

Najavili izgradnju novog vatrogasnog spremišta

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec također je održalo redovnu godišnju skupštinu.

DVD Jagnjedovec

Kako je istaknuo Antonio Popijač, predsjednik društva, vatrogasci iz Jagnjedovca u prošloj su godini u siječnju imali dvije intervencije, požara dimnjaka, dok su sljedeća tri mjeseca gasili tri požara otvorenog prostora. U svibnju prošle godine održana je vježba na INA-inoj sabirnoj stanici u Jagnjedovcu, a početkom lipnja zbog nevremena je bilo nekoliko intervencija.  Jagnjedovečki vatrogasci lani su dobili opremu od Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Ove godine aktivno će raditi na prevenciji, edukacijama te vježbama. Od većih investicija plan je kupnja zemljišta te izgradnja novog vatrogasnog spremišta. Na skupštini su podijeljena i uvjerenja o novim zvanjima. Troje članova dobilo je zahvalnicu za 30 i 50 godina rada u vatrogastvu, a dobili su i četiri nova člana.

FOTO VZG Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI