Dragutin otvorio galeriju: Ovo je vrhunac mog polustoljetnog stvaralaštva

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dragutin Kovačić (67), slikar iz Molva, u povodu 50 godina svog likovnog stvaralaštva otvorio je vlastitu galeriju u sklopu svoje kuće. Galerija je, ističe on, najljepši mogući način proslave umjetničkog jubileja jer će u njoj stalno biti izložene slike od njegovih početaka likovnog stvaralaštva pa sve do najnovijih uradaka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdnaju Podravskog lista…

– Mogu reći da je vlastita galerija zapravo vrhunac dugogodišnjeg rada. Ideja da nekadašnju štalu pretvorim u galeriju rodila se lani i uz veliku podršku obitelji uspio sam za proslavu jubileja prirediti otvorenje – kaže Dragutin Kovačić.

U svih 50 godina stvaralaštva Dragutin je ostao vjeran naivi, a u svijet umjetnosti krenuo je uz savjete strica, doajena naive Mije Kovačića. U počecima je bio pod velikim utjecajem strica, no vrlo brzo se odmicao od svog uzora i postao prepoznatljiv na umjetničkoj sceni.

-Tematski sam najviše vezan za zavičajnost, a mogu se pohvaliti i da sam prvi krenuo s oslikavanjem minijatura koje su sve popularnije. Još uvijek imam puno ideja pa sam i dalje svakodnevno u svom ateljeu – kaže Dragutin Kovačić.

Galeriju je otvorio da svim ljubiteljima umjetnosti predstavi svoja djela, a u planu je da umjetnički kutak na njegovu imanju bude uvršten i u turističku ponudu.

-Vjerujem da su moje Molve ovom galerijom dobile još jedan dobar sadržaj u obogaćivanju turističke ponude – zaključio je Dragutin Kovačić.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI