Dragutin proziva komunalce: Orezali su mi moje čemprese, a uopće me nisu pitali!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dragutin Stubičar iz Ulice I. vinogradski odvojak u koprivničkom kvartu Podolice ostao je šokiran postupkom djelatnika gradske tvrtke Komunalac. Bez ikakve najave i upozorenja, kaže on, uz njegovu kuću orezali su granje na čempresima na njegovoj parceli. Čemprese je namjeravao iskoristiti za svojevrsni zeleni zid, a sad će ih, ističe on, najvjerojatnije morati srušiti.

Priču s Dragutinom u ponedjeljak je objavio Podravski list u svom tiskanom izdanju…

– Djelatnici Komunalca orezali su granje na mojim čempresima bez mog odobrenja i to je za svaku osudu. Sva su stabla na mojoj parceli i nedopustivo je da mi nisu rekli da granje smeta njihovu kamionu za odvoz otpada. Trebali su me upozoriti i sam bih se pobrinuo da se grane orežu na odgovarajući način jer su mi oni svojim orezivanjem sva stabla pretvorili u neiskoristiva – žali se Dragutin Stubičar.

Svoje nezadovoljstvo, dodaje on, uputio je i šefovima Komunalca, a slaba mu je utjeha to što je dobio ispriku. Kamion za odvoz otpada, kaže Dragutin, svejedno rijetko ulazi u njihovu ulicu u kojoj su samo tri kućanstva pa pretežno djelatnici zaduženi za odvoz otpada guraju kante do glavne ceste.

– Ako nekome nešto smeta na mom imanju, onda me svakako na to treba upozoriti. Meni isprika šefova ništa ne znači jer mi je sad propao plan da od čempresa napravim zeleni zid. Sigurno ću podnijeti i sudsku tužbu protiv Komunalca jer oni nemaju pravo na privatnoj parceli bez upozorenja bilo što raditi. Kad se asfaltirala cesta u našoj ulici, odrekao sam se dijela svoje parcele, a isto tako bih uredio krošnje čempresa samo da su me upozorili da im smetaju – zaključio je Dragutin Stubičar.

U gradskoj tvrtki Komunalac ističu da za orezivanje granja na stablima koja otežavaju ili sprečavaju obavljanje usluge sakupljanja komunalnog otpada obavezno traže suglasnost komunalnog redarstva grada Koprivnice.

– Za konkretni slučaj gospodina Stubičara Grad Koprivnica, odnosno komunalni redar, Komunalcu je dao suglasnost 18. veljače 2021. godine i u skladu s tim zaposlenici Komunalca orezali su grane koje su s privatne parcele prešle na javnu površinu, odnosno na prometnicu kojom je bio otežan promet specijalnim vozilima za odvoz otpada – dodaju u Komunalcu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI