Dragutin: Sve je zapušteno Načelnik: Radi se kao nikad

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Gornjoj Rijeci, malom mjestu u blizini Križevaca, mještanin Dragutin Orak požalio nam se na neaktivnost Općine, komunalca i lokalnog DVD-a koji, po njegovim riječima, ne održavaju mjesta koja su pod njihovom ingerencijom. Kaže kako je već često puta pitao da se stvari pokrenu, no u većini slučajeva nije dobio nikakvu reakciju. Najgora je situacija u samom ‘centru’ sela gdje se nalazi oštećeni spomenik i mali trg, zatim na groblju koje se rijetko kosi te u vatrogasnom domu koji je devastiran te se ne održava. 

– Pisao sam već nekoliko puta da se nešto poduzme i napravi, ali nema odgovora. Spomenik je oštećen davno pa nikako da se uredi. Ne kosi se groblje redovito, kontejneri su uvijek puni. Onda kad sam poslikao i postavio na Facebook, onda se idući dan isprazni, uvijek treba tjerati da se nešto napravi. Dom DVD-a je skroz zapušten, oprema koju vatrogasci imaju nije dobra… – rekao nam je Dragutin Orak (61) koji u Gornjoj Rijeci živi od rođenja te je dodao i kako se i drugi ljude bune, no ne žele javno istupati.

Dragutin Orak upozorava na zapuštenost mjesta

Za komentar smo pitali i načelnika Općine Darka Fištrovića te primili oprečan odgovor. On tvrdi kako se u selu nikad nije više radilo i ulagalo te nam je ispričao više o nadolazećim projektima i planovima.

– Što se tiče spomenika i trga, radovi na njegovu uređenju kreću u ponedjeljak, 29. lipnja. Dogovorena je rekonstrukcija trga i spomenika koji se tu nalazi, a radovi će biti vrijedni dva milijuna kuna. Što se tiče groblja, naše ga komunalno uređuje i postoje posebni kontejneri za smeće i lampione koji se odvoze prema rasporedu.

Ipak, kaže kako je svjestan problema s vatrogasnim domom, no radi se i na njegovu rješavanju iako možda ne tako brzo kao što je slučaj s trgom i spomenikom.

– Znam da je dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva u lošem stanju. On je legaliziran i projektirana je renovacija te čekamo natječaje na koje se možemo prijaviti jer za renovaciju i projekt potrebno je tri milijuna kuna, a za sad imamo većih prioriteta pa smo tako na primjer prije mjesec dana sredili ambulantu, a radi se i na projektu vrtića tako da sve u svemu naša Općina radi više nego ikad i sigurno nije neaktivna – zaključio je načelnik.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI