Dragutin: Sve je zapušteno Načelnik: Radi se kao nikad

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Gornjoj Rijeci, malom mjestu u blizini Križevaca, mještanin Dragutin Orak požalio nam se na neaktivnost Općine, komunalca i lokalnog DVD-a koji, po njegovim riječima, ne održavaju mjesta koja su pod njihovom ingerencijom. Kaže kako je već često puta pitao da se stvari pokrenu, no u većini slučajeva nije dobio nikakvu reakciju. Najgora je situacija u samom ‘centru’ sela gdje se nalazi oštećeni spomenik i mali trg, zatim na groblju koje se rijetko kosi te u vatrogasnom domu koji je devastiran te se ne održava. 

– Pisao sam već nekoliko puta da se nešto poduzme i napravi, ali nema odgovora. Spomenik je oštećen davno pa nikako da se uredi. Ne kosi se groblje redovito, kontejneri su uvijek puni. Onda kad sam poslikao i postavio na Facebook, onda se idući dan isprazni, uvijek treba tjerati da se nešto napravi. Dom DVD-a je skroz zapušten, oprema koju vatrogasci imaju nije dobra… – rekao nam je Dragutin Orak (61) koji u Gornjoj Rijeci živi od rođenja te je dodao i kako se i drugi ljude bune, no ne žele javno istupati.

Dragutin Orak upozorava na zapuštenost mjesta

Za komentar smo pitali i načelnika Općine Darka Fištrovića te primili oprečan odgovor. On tvrdi kako se u selu nikad nije više radilo i ulagalo te nam je ispričao više o nadolazećim projektima i planovima.

– Što se tiče spomenika i trga, radovi na njegovu uređenju kreću u ponedjeljak, 29. lipnja. Dogovorena je rekonstrukcija trga i spomenika koji se tu nalazi, a radovi će biti vrijedni dva milijuna kuna. Što se tiče groblja, naše ga komunalno uređuje i postoje posebni kontejneri za smeće i lampione koji se odvoze prema rasporedu.

Ipak, kaže kako je svjestan problema s vatrogasnim domom, no radi se i na njegovu rješavanju iako možda ne tako brzo kao što je slučaj s trgom i spomenikom.

– Znam da je dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva u lošem stanju. On je legaliziran i projektirana je renovacija te čekamo natječaje na koje se možemo prijaviti jer za renovaciju i projekt potrebno je tri milijuna kuna, a za sad imamo većih prioriteta pa smo tako na primjer prije mjesec dana sredili ambulantu, a radi se i na projektu vrtića tako da sve u svemu naša Općina radi više nego ikad i sigurno nije neaktivna – zaključio je načelnik.

Foto Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI