DRAMA KOD POREZNE Muškarac (57) prijetio da će se zapaliti zbog 30.000 kuna poreznog duga

'Mogu reći da je porezni obveznik iskazao nezadovoljstvo zbog naplate obaveza koje ima prema državnom proračunu, a daljnje postupanje preuzelo je Ministarstvo unutarnjih poslova', priopćila je šefica Porezne uprave Željka Bućan


Autor: podravski.hr — 22.03.2013. / 14:42 Crna kronika

Ilustracija / Policija izlazi iz zgrade Porezne uprave u Koprivnici

KOPRIVNICA – Ogorčeni porezni dužnik priredio je rijetko viđeni show ispred zgrade Porezne uprave u Koprivnici. Muškarac (57) iz okolice Koprivnice je zaprijetio da će se zapaliti zbog duga od 30-ak tisuća kuna. Kako je riječ o čovjeku koji s obitelji pokušava živjeti od poljoprivrede, proizvodnje mlijeka, primanja mu nisu velika.
Nedavno je njegova obitelj ostala bez 17.000 kuna poticaja, upravo zbog navedenog dugovanja Poreznoj upravi. Da je problematična situacija bila ozbiljna, potvrdila nam je i Željka Bućan, pročelnica koprivničke Porezne uprave.
– Mogu reći da je porezni obveznik iskazao nezadovoljstvo zbog naplate obaveza koje ima prema državnom proračunu, a daljnje postupanje preuzelo je Ministarstvo unutarnjih poslova – objasnila je Bućan.
Još u srpnju prošle godine nesretni muškarac je sa suprugom bio u Koprivnici i tražio rješavanje spornog duga. Do danas, kaže njegova supruga, nisu dobili nikakvo rješenje situacije.
– Rekao mi je da će uzeti benzin, politi se i zapaliti jer ne zna više što da učini – rekla je kroz suze i uz jecanje supruga nesretnog muškarca
Dodala je kako je već ranije govorio da ne zna što više učiniti, pa je čak razmišljao o prodaji bubrega.
Zbog nastale situacije, posla su imali i koprivnički policajci. Okupili su se s više policijskih vozila i službenika oko parkirališta Porezne uprave. Srećom, do najgoreg scenarija nije došlo. Nakon podužeg uvjeravanja, ljutiti muškarac svoje prijetnje nije ostvario. Posjetili smo njegovu obitelj toga dana. Riječ je o skromnim poljoprivrednicima, koji pokušavaju preživjeti kako znaju i umiju.
Policija: Prijetio je suicidom
Policijska postaja Koprivnica zaprimila je obavijest da jedan 57-godišnjak prijeti da će izvršiti suicid ispred zgrade Porezne uprave, priopćila je koprivnička policija. Oni su potom poduzeli sve potrebne mjere te nisu zabilježena nikakva ‘ugrožavanja života i tijela’. (go)
Na fotografiji: policija ispred ulaza u Poreznu upravu