DRAMA Mačak Sivko popeo se na vrh najvišeg bora u selu. Tri je dana bespomoćno mijaukao…

U pomoć su morali priskočiti koprivnički vatrogasci


Autor: podravski.hr — 20.03.2018. / 11:37 Aktualno

Nesretni mačak popeo se na vrh stabla

Koprivnički vatrogasci danas ujutro imali su pune ruke posla nedaleko od područne škole u Selnici Podravskoj, mjestu u općini Legrad.
Na sreću, nisu imali nikakvu vatrenu intervenciju, već su stigli kako bi pomogli Mirjani Šalamon čiji je mačak Sivko puna tri dana zaglavio navrh najvišeg bora u selu.
Nakon što je čula svojeg mačka kako bespomoćno mijauče gotovo na samom vrhu bora, jučer se najprije obratila legradskim vatrogascima, no kako oni nemaju ljestve, Mirjana je kontaktirala koprivničke profesionalce.
Nakon tri dana zavijanja na stablu, vatrogasci su mačka Sivka uspješno spasili od nedaće. Kako smo doznali, mačak je živ i zdrav, ali promrzao, sretno vraćen vlasnici.
– Nisu to česte intervencije. Na godinu spasimo dva-tri mačka. Srećom, to je najmanje kako možemo pomoći kada je građanima pomoć potrebna. Ili ljubimcima, kao u ovom slučaju. Gospođa nam se e-mailom obratila večer prije i odmah ujutro smo dogovorili akciju tako da je mačak odmah spašen – rekao je zapovjednik koprivničkih vatrogasaca Marijan Kicivoj. (ke)

Vatrogasci stižu u pomoć

Kreće akcija spašavanja

Živ, zdrav, ali promrzao

Sivko je sretno vraćen vlasnici

FOTO: ČITATELJ