Drama na Jadranu: Brodu s 300 ljudi kod Kornata otkazali pogonski motori

Podravski list profile

SPLIT, 9. svibnja 2019. (Hina) – Još uvijek nema službenih informacija je li otegljen feribot Aurelia talijanskog brodara SNAV koji je jutros na liniji Ancona-Split uslijed olujnog juga kod Žirja doživio havariju te pluta budući da su mu otkazali motori.

U firmi MSC krstarenja Hina doznaje kako je brod Aurelia, koji plovi pod ciparskom zastavom, zbog tehničkih problema zatražio pomoć tegljenja.

Prvo su angažirani tegljači Brodospasa i to jedan iz Splita, a drugi iz Šibenika koji su bili najbliži, no tegljenje je trebalo biti odgođeno zbog velikog mora, odnosno visokih valova koji su dosezali pet metara.

Trenutno je za tegljenje Aurelie angažiran remorker Jadranskog pomorskog servisa Polux koji je krenuo iz Zadra. On će Aureliu, kako se očekuje, dotegliti u Split, a za to će mu trebati nekoliko sati.

Kada Aurelia doplovi u Split za sigurni uplov u luku remorkeru će pomoći tegljači Brodospasa da se mirno veže u luci.

Kako Hina doznaje pored Aurelie se nalazi veliki trgovački brod strane zastave koji pomaže kolegama na Aureliji. Doznaje se i da na brodu nema ozlijeđenih, niti je itko zatražio liječničku pomoć. Putnici imaju hranu, većinom se radi o Talijanima, no ima i hrvatskih putnika, te djece.

Kako se doznaje, na brodu, koji je sinoć u 20,30 sati isplovio iz Ancone, nalazi se 200 putnika i 92 člana posade. Do problema s pogonom broda došlo je oko dva sata poslije ponoći nakon čega brod pluta, a trenutno se nalazi desetak milja od Kornata. Na brodu nema ozlijeđenih, ali ni panike među putnicima.

Tijekom popodneva se očekuje smirivanje olujnog juga.

(Hina) xzjur yln
FOTO Hanza

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI