Drama našeg poznatog pčelara: Dvojica mladića i ja jedva smo pobjegli iz plamtećeg auta

Podravski list profile

Umirovljenik i poznati ludbreški pčelar i medar Stjepan Žganjer prošli utorak doživio je pravu dramu. Naime, njemu je pred očima izgorio njegov renualt scenic iz 2006. godine. Nesreća se dogodila u Čukovcu, ludbreškom prigradskom naselju, u brežuljkastom predjelu Vinogradske ulice.

Iako je Josip imao i aparat za gašenje, vatrena buktinja koja je zahvatila njegov automobil bila je prejaka te je praktički nestao u samo nekoliko minuta.

No, sve je moglo završiti mnogo gore, jer su samo nekoliko trenutka prije nego što se vatra rasplamsala Stjepan i njegova dva suputnika izašli iz automobila.

– Dok sam se vratio s puta, išao sam sa svoja dva pomoćnika na mjesto gdje držim košnice. Njih sam vodio sa sobom, da mi pomognu pokositi oko košnica. Radi se o vrlo mladim ljudima. Čim smo izašli iz automobila vidio sam da se ispod poklopca motor dimi. Bojim se pomisliti što bi se dogodilo da se požar rasplamsao u vožnji – objasnio je Josip Žganjer, koji je odmah posegnuo za vatrogasnim aparatom koji je imao u prtljažniku, ali spasa za automobil nije bilo.

– Vatra se tako brzo rasplamsala da vatrogasni aparat nije bio dovoljan da se požar ugasi. Za nekoliko trenutaka cijeli automobil bio je jedna velika buktinja – objasnio Stjepan Žganjer, koji je tako pretrpio veliku materijalnu štetu.

– Koliko znam, od osiguranja ne mogu dobiti ništa. Jednostavno moram kupiti novi automobil. Srećom, sve je završilo samo materijalnom štetom i nikome se ništa nije dogodilo – s dozom olakšanja objasnio nam je Žganjer svoje mišljenje o cijelom događaju.

– Kako su mi rekli, požar su uzrokovale električne instalacije ventilatora i on se širio odozdo, tako da je to još otežalo gašenje vatre – napomenuo je Stjepan Žganjer.

Ludbreški vatrogasci na mjesto događaja došli su vrlo brzo, ali pomoći više nije bilo te je od automobila ostala samo limena školjka.

FOTO DVD Ludbreg

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti