DRAMA Rastrojeni muškarac (41) nožem napao policajca, u zadnji ga čas spasila hrabra policajka

Kad ga je policajac pokušao svladati, nasrnuo je nožem na njega. Srećom, policajka je bila prisebna te je napadača onesposobila nadražujućim sprejem


Autor: podravski.hr — 06.10.2018. / 13:38 Crna kronika

Ilustracija / Agresivni napadač nasrnuo je nožem na policajce

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv muškarca (41) iz Ferdinandovca kod Đurđevca kojeg se tereti da je nožem napao policajca u svojoj kući. Riječ je o kaznenom djelu napada na službenu osobu.
Kako doznajemo, muškarac je u svibnju ove godine u neubrojivom stanju i pod utjecajem alkohola nazvao policiju zaprijetivši da će se ubiti ako ne dođu. Odmah su u Ferdinandovac upućeni policajka i policajac iz policijske postaje Đurđevac koji su mu rekli kako mora poći s njima. I tada nastaje pravi pakao.
Muškarac je iznenada zgrabio veliki kuhinjski nož i njime mahao prema policijskim službenicima govoreći da će ubiti i njih i sebe. Kad ga je policajac pokušao svladati, nasrnuo je nožem na njega. Srećom, policajka je bila prisebna te je napadača onesposobila nadražujućim sprejem. Nakon toga su ga svladali.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku nakon provedene glavne rasprave odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Vijeće Općinskog suda u Koprivnici je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, priopćili su danas iz Državnog odvjetništva. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA