DRAMA Na odjelu 18 pacijenata s teškom upalom pluća, sve više oboljelih liječnika i sestara

Ukupno ih je od početka gripe na odjel primljeno 38, a zasad nije bilo potrebe za liječenjem u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu - ističu u koprivničkoj bolnici


Autor: podravski.hr — 17.01.2019. / 13:47 Aktualno

Ilustracija / Jedan je pacijent u Zagrebu preminuo od posljedica gripe

Opsadno stanje zbog epidemije gripe u Općoj bolnici u Koprivnici! Kako nam je upravo potvrđeno iz bolnice, zbog teških komplikacija i upale pluća ovog časa je na odjelu za infektivne bolesti hospitalizirano čak 18 pacijenata.

– Ukupno ih je od početka gripe na odjel primljeno 38, a zasad nije bilo potrebe za liječenjem u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu – ističu u koprivničkoj bolnici.

Na odjelima smo doznali kako je situacija doista alarmantna. Liječnici s kojima smo razgovarali ističu kako je riječ o gripi s teškim simptomima, a posebno je zabrinjavajuće da sve više obolijeva i bolničko osoblje.

– Što da vam kažem, priličan je broj oboljelih liječnika i medicinskih sestara, neki i bolesni dolaze na posao jer nas nema dovoljno – otkriva nam jedna medicinska sestra.

Da je situacija dramatična u cijeloj Hrvatskoj, portalu Index.hr potvrdio je danas dr. Marko Kutleša, pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu zagrebačke Klinike Fran Mihaljević.

„Situacija je dramatična. Takve epidemije nije bilo od 2009. godine. Kad prevladava virus H1N1, s ovakvim udjelom kao što je to slučaj ove godine, uvijek je gadno. Imali smo još jednu tešku godinu između 2009. i 2019., ali nije bila ovako teška“, rekao je za Index dr. Marko Kutleša.

Index piše kako je jedna osoba jučer preminula usljed komplikacija izazvanih teškim oblikom gripe.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo upozorava da se vrhunac epidemije očekuje u iduća tri tjedna, a onda će broj oboljelih početi opadati. Najnovije informacije o oboljelima od gripe možete pratiti na ovome LINKU. (rm, hš)

FOTO: CROPIX