DRAMA U KOPRIVNIČKOJ BOLNICI Poznatu liječnicu s krvarenjem mozga na pregled vozili u Varaždin

Na odjelu neurologije potvrdili su nam kako se CT pokvario još u petak


Autor: podravski.hr — 11.02.2018. / 19:57 Aktualno

Dr. Gordana Slavetić, bivša ravnateljica koprivničke bolnice

Sudbina je htjela da poznatoj koprivničkoj liječnici, političarki i donedavnoj šefici hitnog odjela dr. Gordani Slavetić baš u četvrtak hitno zatreba snimanje glave na CT uređaju.
Dijagnostički uređaj za takozvanu kompjutoriziranu tomografiju (CT) u koprivničku je bolnicu stigao u rujnu 2008. godine, upravo dok je na čelu Opće bolnice bila dr. Gordana Slavetić. Ona je u četvrtak s jakom glavoboljom i lošim općim stanjem promptno prebačena u bolnicu, ali dijagnozu nije dobila. Famozni CT uređaj nije bio u funkciji. Pokvario se još u petak, potvrdili su nam na odjelu neurologije.
I tako je počela utrka u kojoj je svaka minuta dragocjena. Liječnica odjela hitne medicine morala je biti prebačena u 50-ak kilometara udaljenu varaždinsku bolnicu. Tamo je CT glave pokazao alarmantnu dijagnozu zbog koje je dr. Slavetić morala bez odgode biti prebačena na radikalan operativni zahvat u zagrebačku kliničku bolnicu Rebro.
Kako smo u subotu čuli u zagrebačkim liječničkim krugovima, zbog kvara CT-a  izgubljeno je nekoliko sati dragocjenog vremena(…)

VIŠE O DRAMATIČNOJ ŽIVOTNOJ BITKI POZNATE LIJEČNICE ČITAJTE U NOVOM BROJU PODRAVSKOG LISTA

Novi broj Podravskog lista