VOZI, MIŠKO! Milka se u očaju bacila pod kotač traktora, a Marijan povikao: Ma, vozi samo, gazi je!

Slučajem će se nakon podizanja optužnice uskoro baviti Općinski sud


Autor: podravski.hr — 20.06.2018. / 14:08 Crna kronika

Ilustracija / Žena je ozlijeđena u sukobu oko traktorske prikolice

Marijan (54) prodao je traktorsku prikolicu Milanu za 70.000 kuna. Kako mu Milan nije do kraja isplatio dug, Marijan je odlučio doći u Milanovo dvorište i uzeti svoju pokretnu imovinu. No, situacija se zakomplicirala do te mjere da je intervenirala policija, a tužitelji su protiv Marijana na koncu podignuli optužnicu. Sve se događalo lani na bjelovarskom području.
Prema optužnici, Marijan je s prijateljem traktorom stigao u Milanovo dvorište. Zakvačio je prikolicu za traktor, no tad je iz kuće izašla Milanova supruga Milka. Popela se na kabinu traktora kojim je upravljao Marijanov nećak Zoran. Marijan je izašao iz traktora i Milku uhvatio objema rukama te je povukao k sebi. Nesretnica je pala na ugaženu zemlju i ozlijedila prsni koš i kuk. No, ipak se nekako pridigla i kako bi spriječila Marijana da uzme suprugovu prikolicu legla ispred lijevog kotača traktora.
– Vozi samo, gazi je – vikao je Marijan Zoranu, ali ovaj je to odbio.
Iznerviran odbijanjem zapovijedi, Marijan je Zorana maknuo s upravljačkog mjesta i sam pokrenuo traktor prema naprijed. Vidjevši to, Milka je naglo ustuknula i jedva se izmaknula u stranu. Marijan je na kraju traktorom s prikolicom izašao iz dvorišta i otišao.
Dramu koju je proživjela Milka je prijavila policajcima koji su tužiteljima podnijeli posebno izvješće o događaju. Prije podizanja optužnice, tužitelji su ispitali sve sudionike nemilih scena, kao i Milkinog supruga Milana koji je od Marijana kupio prikolicu koju, prema navodima optužnice, nije platio do kraja.
– U međuvremenu sam otišao u Kanadu, a prikolica je ostala kod Milana i svaki put kada sam dolazio u Hrvatsku rekao mi je da nema novca, da će mi dati kasnije i stalno se izgovarao. Kako ništa nisu platili, kod mene se nalazi dokumentacija za tu prikolicu, a nikakav ugovor nismo zaključili, odlučio sam uzeti natrag svoju prikolicu. Vidio sam da se prikolica nalazi nedaleko od kuće, zakvačio sam je za traktor i odvezao. Nakon toga je došla policija, a prikolica se nalazi kod mene – kazao je optuženi Marijan.

Snaha Sanela potvrdila je kako je Marijan bacio njezinu svekrvu na tlo. U bolnicu su je, kako kaže, odvezli djelatnici policije

Milan je tužiteljima ispričao svoju stranu priče poslovnog odnosa s Marijanom.
– Marijanovi konji koje je uzgajao napravili su štetu na mojim usjevima i dogovorili smo se da će napravljenu štetu kompenzirati prikolicom. Istu prikolicu mi je prije posudio, a kada je otišao u Kanadu ponudio mi ju je na prodaju. Isplatio sam mu 60.000 kuna na dva puta i ostao mu dužan još 10.000 kuna. Došao je kod mene i tražio da mu isplatim ostatak, a rekao sam mu da ću to učiniti tek kada potpišemo ugovor o kupoprodaji – rekao je Milan.
Njegova supruga Milka, inače stvarno oštećena u događaju jer ju je Marijan, prema optužnici, pokušao pregaziti traktorom, opisala je užas kojeg je proživljavala tog dana.
– Kad sam izašla van, vidjela sam traktor za kojeg je bila zakvačena prikolica i pitala sam da što je to. Marijan nije ništa odgovorio i rekao mladiću da vozi traktor. Htjela sam ga spriječiti i popela se do kabine traktora. Marijan se nije obazirao, primio mi je ruke, odvojio od kabina i bacio me na zemlju. Ustala sam i stala ispred kotača kako bi tijelom spriječila odvoženje prikolice, no Marijan je viknuo mladiću neka gazi. Mladić nije htio pokrenuti traktor na što se on popeo u kabinu i pokrenuo traktor. U strahu da me ne pregazi maknula sam se u stranu, a oni su izvezli traktor iz dvorišta – rekla je prestravljena Milka.
Njezina snaha Sanela potvrdila je kako je Marijan bacio njezinu svekrvu na tlo. U bolnicu su je, kako kaže, odvezli djelatnici policije. Slučajem će se nakon podizanja optužnice uskoro baviti bjelovarski Općinski sud. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA