Drama zbog računa: Izudarao autolimara, sud ga kaznio s 252 kune!

Općinski sud u Koprivnici u prekršajnom je postupku razriješio napad na koprivničkog vlasnika autolimarske radionice Josipa Balažinca koji se dogodio 4. rujna prošle godine na dvorištu radionice u Herešinskoj ulici.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Oko 8.00 sati ujutro tamo su se odvijali nemili događaji koje je skrivio 82-godišnji umirovljenik iz Virja Ivan Leščić. Nasilnik je Leščić, prema presudi Općinskog suda, “narušavao javni red i mir na način da je vikao i galamio te je u više navrata udario Josipa Balažinca rukama u predjelu glave”. Presudom sutkinje Prekršajnog odjela Ivan je proglašen krivim, mora platiti 378 kuna kazne, a ako plati dvije trećine iznosa, 252 kuna, kazna će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Mora podmiriti 100 kuna sudskih troškova. Presuda je nepravomoćna, a ako osuđeni 82-godišnjak uloži žalbu, može biti kažnjen i strože.

Ivan Leščić proglašen je krivim, a tvrdi kako majstori nisu bili pošteni prema njemu

Epilog je to nesvakidašnjeg okršaja kojem je povod popravak Ivanova automobila u radionici čuvenog koprivničkog autolimara. Sve je isprva izgledalo kao jedan od nebrojeno mnogo normalnih odnosa mušterija – klijent, koji se svakodnevno odvijaju u ovoj radionici već gotovo 40 godina, no sve je završilo fizičkim napadom, pokušajem bijega mušterije prije negoli se račun platio i na kraju intervencijom policije.

Ivan Leščić, kako smo pisali nakon samog incidenta, došao je u radionicu Balažinec dogovoriti se za popravak limarije na njegovoj škodi fabiji. No od tog trenutka stvari kreći po zlu. Majstori su napravili sve dogovoreno i Ivan je došao po svoj automobil. No, pri samom ulasku u radionicu počeli su problemi. Ivan je odbijao platiti račun, a kako je sa sobom imao rezervni ključ, pokušao je, kako nam je i sam priznao, pobjeći iz radionice, a da ne plati račun.

– Točno je da sam htio pobjeći jer je račun iznosio 400 kuna više nego smo se dogovorili, a oštećenja na automobilu još su bila vidljiva. Nisam htio platiti takav račun. A razlog mog javnog istupa je da javnost zna kako sam prošao kod ovog majstora – odgovorio nam je tada Ivan Leščić.

Budući da je Ivan već kretao automobilom, ne obazirući se što ispred njega stoje vlasnik i zaposlenik radionice, oni su se izmaknuli automobilu i zatvorili vrata kako nezadovoljna mušterija ne bi mogla pobjeći. No, tu svemu nije kraj. Josip Balažinec tada je odlučio izvaditi ključeve iz Josipova automobila, a na to ga je ovaj više puta udario u glavu. Iako je prije Ivan prijetio policijom zbog, kako on navodi, prijevare, sada je policiju pozvao Josip Balažinec, jer je uvidio da drukčije neće izaći na kraj s mušterijom koja na krajnje radikalan način pokazuje svoje nezadovoljstvo.

– Užasno mi je žao što se to dogodilo. No, kad me već pitate, onda ću vam reći što se dogodilo. Gospodin je došao do nas i mi smo mu rekli koliko će račun iznositi. Nakon toga je naknadno rekao da popravimo i oštećenja na zadnjem braniku. To je bilo tih dodatnih četiristotinjak kuna koje smo mu obračunali na računu. Tada je naša mušterija počela pokazivati oštećenja na laku na još dva ili tri mjesta. No, da bismo to popravili, potrebno je lakirati cijeli automobil, a to nije bilo tako dogovoreno. Mi smo učinili točno što smo se dogovorili, a  gospodin je kod nas došao s namjerom da ne plati račun, jer je sa sobom nosio rezervni ključ kako bi mogao pobjeći, što je i pokušao  – iznio je svoju stranu priče Josip Balažinec.

FOTO Karlo Eisenbeisser

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI