DRAMATIČNA POTRAGA KOD KOPRIVNICE Zbog loših ocjena učenik osmog razreda pobjegao od kuće

Dva dana tražilo ga je cijelo selo, stotinjak policajaca i vatrogasaca, policijski pas tragač, ali bezuspješno. Na kraju se vratio sam...


Autor: podravski.hr — 22.05.2013. / 9:13 Aktualno

Ilustracija / Dvaput je okončao opasnu talačku krizu i spasio više života

KOPRIVNICA – Prava drama odvijala se u okolici Koprivnice nakon što je 15-godišnji učenik jedne koprivničke osnovne škole nestao od kuće i nikome se nije javljao. Maloljetnik nestao je u četvrtak oko 15 sati, a odmah su alarmirane sve mjerodavne službe pa se obavijest o njegovu nestanku brzo pojavila ne internetskim stranicama nestalih osoba.
Srećom, dječak se u petak predvečer sam vratio svojoj obitelji, i to nakon što ga nije uspjelo pronaći pola sela te oko stotinu pripadnika policije i vatrogasaca. Uspješno se skrivao u blizini, a nije se htio javiti iako je čuo i vidio da ga traži mnoštvo ljudi.
Panika je u selu kod Koprivnice zavladala kad se dječak nije vratio kući nakon škole. Nikome se nije javio niti je rekao kuda ide, a očajna obitelj tražila ga je na području cijelog sela i šire. U potragu za nestalim dječakom, uz brojne policajce i pola sela, uključili su se i vatrogasci koji su pročešljali gotovo svaki četvorni metar prostora oko sela, no dječaka nisu uspjeli pronaći do petka navečer kada se sam vratio svojoj kući.
U akciju traženja bio je uključen i policijski pas tragač, koji je, kažu mještani, ipak bezuspješno njuškao okolnim šumama. Pretražen je svaki štagalj, dvorište, grmlje, livade, potok, šume, no bez uspjeha. Dječak se cijelo vrijeme uspješno skrivao i bio u blizini, no nije se htio javiti iako je čuo i vidio da su ga tražili.
U jednom je trenutku ipak popustio i odlučio se sam vratiti kući. Navodno je pobjegao zbog loših ocjena u školi.