DRAVSKA NEMAN Mario se tog dana, ništa ne sluteći, uputio na ribičiju. No, onda je uslijedila drama

Odmah sam znao da je nešto veliko zagrizlo i ako ga uspijem izvući iz vode, da će to biti moj najveći ulov dosad - kaže Mario Makvić


Autor: podravski.hr — 17.11.2017. / 6:46 Aktualno

Golemi som od preko dva metra ulovljen ovih dana na Dravi

Mario Makvić (29) iz Pitomače ulovio je ovih dana pravu dravsku neman, soma dugačkog čak 227 centimetara i teškog 71 kilogram. Dogodilo se to na Dravi nedaleko od križničkog mosta, a borba s dravskom “mrcinom” trajala je sat vremena. U ribolovu je bio s prijateljima Sinišom Bokanom i Goranom Begovićem, a kapitalac se “zakačio” za silikonsku varalicu.
– Odmah sam znao da je nešto veliko zagrizlo i ako ga uspijem izvući iz vode, da će to biti moj najveći ulov dosad. Tri dana prije toga također je jedna mrcina zagrizla silikonsku varalicu, ali tad me nadmudrila pa sam ovaj put bio spremniji i vještiji. Čak mislim da je po silini kojom je vukao varalicu taj som bio teži od ovog kojeg sam uspio izvući iz vode – priča nam Mario Makvić.
– Samo za prepariranje glave izdvojio sam 750 kuna, a naravno da fešta nije mogla proći i bez mužikaša. Sad mi je san uloviti soma težeg od 100 kilograma – zaključio je sretni i spretni ribolovac. (db)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA