Podravska vila Claudia majstorica je s nožem i štapom: Moj moto je poljubi i pusti…

Claudia Beti (27) iz Legrada jedna je od rijetkih djevojaka kojoj je ribolov glavni hobi. Odrastala je uz rijeku Dravu i zahvaljujući ocu Zvonku od malih je nogu zavoljela ribolov i druženja “na vodi”.

Ovu priču objavio je u ponedjeljak Podravski list, koji iz broja u broj donosi zanimljive priče iz našeg kraja…

– Otac je među prvima imao čamac, a s prijateljima je na otoku na Dravi izradio bajtu Dravska naplavina gdje smo stalno boravili. Tako sam naučila sve tajne ribolova, kao i voziti čamac, a bez imalo straha i bilo kakvih problema mogu preplivati našu Dravu – priča nam Claudia Beti.

S Claudiom se nije za zezati

Na početku korona-krize Claudia je ostala bez posla pa je ponovno počela sve više vremena provoditi na Dravi. Opet je, ističe ona, ribolov njen glavni hobi.

– Boravak u prirodi, a pogotovo uz rijeku Dravu, najbolji je lijek protiv stresa i djeluje umirujuće u odnosu na današnju užurbanu svakodnevicu. Na ribičiji su neizostavna druženja i roštiljanje i za mene trenutno nema ništa bolje od tog – kaže Claudia Beti.

Kad nema ribe dobar je i jeger

Poput pravog ribiča Claudia ne voli pričati o kapitalnim ulovima. To se, ističe ona, ne otkriva, kao i mjesta na kojima riba najbolje grize.

– Moj ribolovni moto je ‘ulovi i pusti’. Kad god ulovim ribu, poljubim je i pustim natrag u vodu. Jedino mogu otkriti da lovim grabežljivce, a s kapitalnim ulovima se ne želim hvaliti – dodaje Claudia Beti.

U kamuflaži…

Osim rijeke Drave, Claudia često u ribolov odlazi i na Staru Šodericu i Jegeniš, a pronašla je i idealna mjesta na kanalu hidroelektrane u Donjoj Dubravi.

– Ribolov me uvijek dobro opusti pa sad gotovo da i nema dana da nisam na vodi. Sad jedva čekam da popuste trenutne epidemiološke mjere kako bismo mogli organizirati i naša tradicionalna ribička druženja uz roštiljanje – zaključila je  Claudia Beti.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI