DRAVSKI KAPITALAC Cijeli život se bavi ribolovom, ali ovakvu ribetinu nikad dosad nije ulovio

Odmah je kapitalac stavljen i na vagu koja je pokazala okruglih devet kilograma


Autor: podravski.hr — 20.12.2018. / 14:23 Stil

Ponosni ribič sa svojim dravskim kapitalcem

Vladimir Roštan iz Đurđevca na rijeci Dravi nedaleko od Novog Virja ulovio je smuđa težine čak devet kilograma i dužine gotovo metar, točnije 95 centimetara.

Kapitalac je zagrizao na silikonsku varalicu, a iskusnom Vladimiru nije trebalo puno vremena da ga izvuče iz vode.

– Obožavam blinkati i mogu reći da mi se to sad isplatilo jer ovo je najteži i najduži smuđ kojeg sam ulovio. Čim je zagrizao znao sam da će biti kapitalni ulov ako ga izvučem iz vode. “Natezanje” sa smuđem trajalo je oko deset minuta – priča nam Vladimir Roštan.

Odmah je kapitalac stavljen i na vagu koja je pokazala okruglih devet kilograma.

– Mojoj sreći nije bilo kraja jer ne love se takvi ulovi tako često. Kolege ribiči s kojima sam bio u ribolovu odmah su mi čestitali i budući da je smuđ zagrizao baš na moju varalicu, rekli su mi da sam pravi sretnik – kaže Vladimir Roštan.

Ribolovom se Vladimir bavi otkad zna za sebe i to mu je glavni hobi. Ova godina, ističe on, bila je za njega jedna od najuspješnijih jer je ljetos ulovio soma težine 25 kilograma i dužine 154 centimetra.

– U istoj godini imam kapitalnog soma i smuđa pa što se ulova tiče, ovo je idealna godina. No, ribolov je hobi za moju dušu i jednostavno uživam provoditi slobodno vrijeme na vodi bilo ulova ili ne. Najčešće idem na rijeku Dravu koja je idealna za opuštanje od užurbane svakodnevice – zaključio je Vladimir Roštan. (db)

Ribetina je bila teška čak devet kilograma

FOTO: DARKO IMBRIŠA