DRAŽEN BAŠLIN: Više ne vjerujem nijednom obećanju koje daju političari

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Križevaca „potegnuto“ pitanje uređenja Ulice Ferde Kerna, a gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako će se ulica urediti u sklopu projekta Aglomeracije, otišli smo u ulicu i naišli na ogorčenog stanovnika Dražena Bašlina, koji je otvorio dušu.

– Vidite i sami na što to sliči. Nemamo ni asfalta ni vodovoda ni plina niti kanalizacije, a struju smo jedva dobili. Mi smo u mjesnom odboru Centar, ovo je centar grada. Kad sam prije 17 godina počeo graditi kuću, platio sam 60.000 kuna, plaćam i komunalnu naknadu i naknadu za slivne vode, a za što? To je sramota! Petnaest godina obećavaju nam da će urediti ulicu ‘iduće godine’, a nikad ništa. Pa u ovoj ulici živi i dvoje učitelja, mlade obitelji s djecom. Mi smo građani drugog reda, vlast nije briga za nas. Više ne vjerujem političarima, nijednom njihovom obećanju – „istresao“ je Bašlin u jednome dahu.

Sreća je, veli, što bunari u toj ulici nisu presušili, pa nisu bez vode.

– Radi se o 600 metara. Šest stotina metara za asfaltiranje! Zar je to takav problem? Da sam znao da će biti ovako, nikad ne bih ovamo došao – kazao je Bašlin.

Gradsku upravu zamolili smo informaciju u potankim planovima u vezi s Ulicom Ferde Kerna, konkretne podatke o tome kada bi se počelo što raditi.

– Ulica Ferde Kerna ima tridesetak kuća te je do većine njih asfaltirani kolnik. Na preostalom, manjem dijelu, za osam novije izgrađenih kuća je makadamski kolnik koji se redovito održava. S obzirom na to da je Ulica Ferde Kerna u projektu Aglomeracije (izgradnje fekalne odvodnje), za čiju su izvedbu u tijeku javne nabave, asfaltiranje se planira nakon izgradnje odvodnje – glasio je odgovor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI