Dražen Podravec predstavio knjigu Moj zeleni zavičaj

Podravski list profile

Družba Braća hrvatskog zmaja u suradnji s Općinom Virje i Osnovnom školom Profesora Franje Viktora Šignjara u povodu Dana zaštite okoliša organizirala je predstavljanje knjige Moj zeleni zavičaj – o ekologiji i ekološkom odgoju i obrazovanju u Virju autora Dražena Podravca, bivšeg dugogodišnjeg ravnatelja virovske škole. Knjigu su predstavili recezent akademik Dragutin Feletar i prof. dr. sc. Vladimir Strugar, član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a priređena je i projekcija kratkih dokumentarnih filmova s ekološkim sadržajem snimljenih u virovskoj školi u razdoblju dok je Podravec bio ravnatelj.

-Ovo je knjiga koja će zasigurno mnoge preobratiti u odane i odlučne čuvare naših prirodnih vrijednosti. Dražen Podravec desetljećima je ugrađivao zakone prirode u svijest svojih učenika i upravo je po toj misiji virovska škola bila poznata i cijenjena – rekao je Dragutin Feletar.

FOTO: Sanja Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti