Dražen: ulica u središtu našeg grada ne bi smjela ovako izgledati!

Nogostup u dijelu Ulice Vladimira Nazora u samom gradskom središtu već duže je pun oštećenja koja pješacima stvaraju probleme. U više navrata nogostup je prekopavan zbog obnove podzemne komunalne infrastrukture, a sama „krpanja“ staze uzrokovala su brojna ulegnuća koja ugrožavaju sigurnost pješaka. Stanovnici Nazorove, kao i građani koji svakodnevno prolaze tim nogostupom, upozorili su gradsku upravu na oštećenja, no staza i dalje nije obnovljena.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U žurbi dosta često zaboravljamo na ulegnuća i svako malo se „popiknemo“ zbog oštećenja na stazi. Najteže je starijim sugrađanima koji moraju biti itekako oprezni da se zbog brojnih oštećenja ne polome na nogostupu – kaže Dražen Hodić.

Nedavno je obnovljen nogostup na suprotnoj strani Nazorove uz Dom kulture pa je stanovnike posebno zasmetala činjenica da nisu odgovarajuće sanirana oštećenja i na drugoj strani pješačke staze.

– Djelatnicima gradske uprave skrenuli smo pozornost da paralelno s uređenjem prilaza Doma kulture obnove i stazu na suprotnoj strani. Novo asfaltiranje nogostupa ne bi previše opteretilo gradski proračun, no bez obzira na tu činjenicu, naš zahtjev nije ispunjen – ističe Dražen Hodić.

Stanovnici Nazorove već duže čekaju i da se izgradi kompletna pješačka staza na lijevoj strani ulice od ulaza iz smjera Ulice Stjepana Radića.

– Sve bivše gradske vlasti, kao i aktualna, stalno su obećavale da će i lijeva strana naše ulice dobiti pješačke stazu. Naša ulica vodi do škole i dječjeg vrtića pa bi svakako s obje strane trebala imati nogostup, a i u samom je središtu grada. I cesta je u većem dijelu ulice puna oštećenja, na što također godinama bezuspješno upozoravamo – zaključio je Dražen Hodić.              

U gradskoj upravi ističu da u Ulici Vladimira Nazora postoji pješačka staza s jedne strane ulice.

– U programu izgradnje komunalne infrastrukture planirana je izgradnja staze u cijelosti kao i izgradnja staze u ulicama Tina Ujevića i Ruđera Boškovića. Dinamika radova zadana je zamjenom podzemnih instalacija u projektu aglomeracije te planom povećanja sigurnosti pješaka kojim je predviđeno da svaka ulica ima pješačku stazu barem s jedne strane. Sredstva za navedeno su osigurana u proračunu Grada Đurđevca – navode u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI