Droga u županiji: Konobar optužen da je dilao drogu, vlasnik poznatog kafića ga brani

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvojica mladića iz okolice Križevaca, Antonio i Igor, na Općinskom sudu u Bjelovaru branit će se od ozbiljne optužbe tužitelja koji ih terete da su počinili nekoliko kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Prema optužnici, prvookrivljeni Antonio tereti se da je 23. ožujka prošle godine u jednom kafiću u kojem je radio kao konobar poznaniku F.B. dao na konzumaciju vrećicu s amfetaminskom drogom uličnog naziva speed. Osim toga, istom točkom optužnice tereti se da je od siječnja do ožujka prošle godine u nekoliko navrata poznaniku M.C. prodavao marihuanu, a u kafiću u kojem je radio 23. ožujka prošle godine oko 23. 00 sati prodao je speed drugookrivljenom Igoru.

Drugookrivljeni Igor samostalno se točkom optužnice tereti da je tijekom prvog tromjesečja prošle godine raznim ‘konzumentima’ preprodavao marihuanu, a za poznanika K.V. od nepoznate je osobe kupovao marihuanu za što mu je ovaj davao novac te je tako i posredovao u preprodaji te zakonom zabranjene opojne biljke.

– Navedena optužnica potvrđena je rješenjem optužnog vijeća Općinskog suda u Bjelovaru – potvrdila nam je Ana Piškorec iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru teritorijalno nadležnom za križevački kraj.

Branitelj prvookrivljenog Antonija u odgovoru na optužnicu rekao je kako je osobno uvjeren da je njegov klijent nevin, a svoje je uvjerenje, kako je istaknuo, potkrijepio i razgovorom s vlasnikom kafića u kojem je Antonio radio.

– Vlasnik mi je izričito isključio da postoji bilo kakva mogućnost da bi se Antonio bavio prodajom i posjedovanjem droge – kazao je na sudu branitelj prvookrivljenog konobara.

Dodao je kako se raspitao i došao do zaključka kako njegov klijent do sada nije nikada, ni u bilo kojem drugom kontekstu, povezan s drogom. To je, kako je istaknuo, čuo i od djelatnika policije. Drugookrivljeni Igor u cijelosti je priznao kaznena djela za koja se optužnicom tereti, no njegov je branitelj u pisanom odgovoru na optužnicu istaknuo da unatoč priznanju nije točno kako postoji osnovana sumnja da je njegov klijent doista počinio sva kaznena djela za koja se tereti. Kako god bilo, pravni ‘manevri’ branitelja nisu urodili plodom. Općinski sud optužnicu je potvrdio, tako da će ‘drogeraški dvojac’ iz križevačkog predgrađa uskoro na sudu morati braniti svoju nevinost.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI