DRSKA PRIJEVARA Prijateljici uzela karticu i napravila ‘ceh’ od 2600 kuna!

Nakon što je Tatjana uzela karticu, najprije je 1500 kuna spiskala na špeceraj, 100 kuna potrošila je na benzinskoj, a zatim po 500 kuna u još dva supermarketa


Autor: podravski.hr — 03.08.2013. / 14:46 Crna kronika

KOPRIVNICA/ČABRAJI – Tatjana (38) iz okolice Križevaca u četiri je navrata iz kuhinje Doma za starije i nemoćne u Čabrajima od poznanice uzela Diners kreditnu karticu s kojom je kupovala i napravila ‘ceh’ malo veći od 2600 kuna.
Nakon što je uzela karticu, Tatjana se najprije uputila u Plodine u Tomislavovoj ulici u Križevcima, gdje je kupila špeceraj vrijedan više od 1500 kuna, a nakon toga je na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici potrošila još 100 kuna. Sljedećeg dana je, također bez dozvole vlasnice, Tatjana opet obišla trgovine. U Lidlu u Teslinoj ulici u Križevcima s kartice je ‘skinula’ oko 540 kuna plativši razne proizvode široke potrošnje, a nakon toga spustila se malo niže u istoj ulici, gdje je “posjetila” veliki KTC supermarket i u njemu potrošila još 520 kuna. Na slipove kreditne kartice potpisala se inicijalima vlasnice i tako krivotvorila njezin potpis.
Vlasnica kartice, kada je otkrila krađu, slučaj je prijavila policiji, a Općinsko državno odvjetništvo je u optužnici zatražilo da sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić izda kazneni nalog protiv optužene koji je sutkinja prihvatila i osudila Tatjanu na osam mjeseci zatvora u koji neće ići ako u roku godinu dana ne počini novo kazneno djelo.
Sutkinja je odredila kako Tatjana mora vratiti ukradenih 2682 kune, ali mora i sudu platiti i 1100 kuna troškova zbog trajanja i složenosti postupka imajući u vidu činjenicu kako je optužena zaposlena i ostvaruje prihode.

FOTO:Ilustracija