Drski Damir iz Koprivnice ide u zatvor: Muljao s autima, ukrao i drvored oraha

Damir G. iz Koprivnice pravomoćnom presudom Općinskog suda proglašen je krivim zbog dvije prijevare i krađe i osuđen ukupno na dvije godine bezuvjetnog zatvora. Odlukom suda, 15.000 kuna, koliko je nezakonito zaradio, mora uplatiti u državni proračun, a mora podmiriti i 4200 kuna troškova branitelja i sudskog paušala. Kako je presuda postala pravomoćna, rješenjem Županijskog suda u Varaždinu ukinut mu je istražni zatvor, a mjesec dana provedenih u istražnom zatvoru sud mu je uračunao u kaznu.

Ova je priča objaljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Prema presudi, Damir je početkom 2015. godine s jednom gospođom dogovorio zamjenu svog automobila citroen vrijednog 6000 kuna za golf njezina supruga vrijedan 4000 kuna, moped vrijedan 1000 kuna i razliku od 1000 kuna u gotovini. Uvjeravao ju je da je njegov citroen ispravan, no automobil joj se odmah pokvario. Kada je Damira obavijestila o kvaru, on joj je obećao automobil popraviti. Na ime popravka naivna mu je žena dala 1200 kuna i 1000 kuna razlike, koliko mu je bila dužna prema sklopljenom dogovoru, no Damir joj nije vratio auto niti novac.

Drugom točkom presude Damir je od srpnja do listopada 2015. godine na tuđem imanju porušio i prisvojio za sebe 33 stabla oraha. Vrijednost otuđenih stabala nije poznata, no, navodi se u presudi, svakako je veća od 1000 kuna.

Drugu prijevaru za koju je osuđen Damir je počinio 27. travnja 2018. godine u Koprivnici. S vlasnikom automobila vrijednog 6500 kuna dogovorio je kupoprodaju na mjesečne rate obvezujući se isplaćivati mu po 1000 kuna. Damir mu je, kako kaže presuda, unaprijed odlučio do kraja ne platiti automobil. Vlasniku je dao samo 2000 kuna, dok mu ostatak od 4500 kuna kupoprodajne cijene nikad nije nadoknadio.

Sutkinja Dijana Jagar-Grloci Damiru je za svako kazneno djelo izrekla po 10 mjeseci zatvora i kaznu objedinila na dvije godine bezuvjetnog boravka iza rešetaka. U svom iskazu koji je dao tužiteljima Damir je negirao krivnju, a za kupoprodaju citroena rekao je da je istina samo da je dobio 1000 kuna kapare.

– Dva mjeseca nije došla po auto pa sam smatrao da ga nije htjela niti kupiti. Trebala mi je dati ostatak novca u roku od 20-30 dana što nije učinila, tako da sam auto prodao zamijenivši ga za drugi. Dala mi je dvije stare gume, a njezin golf nisam uzeo jer sam čuo da ga je prodala – branio se Damir tužiteljima za prvu točku optužnice.

Dodao je da joj auto nije dao na probnu vožnju, a nije znao objasniti činjenicu zašto bi svjedoci u postupku iskazivali da su se s oštećenom desetak dana vozili na posao u tom citroenu. Što se tiče krađe oraha, Damir se branio da je on s vlasnicima dogovorio da će im održavati vinograd, kositi travu, rezati granje i spaljivati korov, što je radio dvije godine.

– Onda su odlučile prodati vinograd i zamolile su me da srušim orahe i nađem kupca. Prodao sam 20-ak oraha za 5000 kuna, a ostatak je bio loše kvalitete pa sam to zajedno sa susjedom odvezao. Tih 5000 kuna sam uzeo jer za održavanje vinograda u dvije godine nisam dobio ništa i to sam smatrao kao naknadu – pravdao se Damir.

Za treću točku optužnice Damir se još zanimljivije branio. Ne samo da je isplatio u cijelosti 6500 kuna za automobil, već je kupac njemu ostao dužan još 2000 kuna.

– Za auto sam mu dao dvaput 1000 kuna, a onda sam iz auta prodao dijelove i dobio još 3000 kuna koje sam mu dao. Preprodao sam auto i dao mu 3000 kuna koliko sam za njega dobio – rekao je Damir na sudu. Nažalost za njega, baš ništa od toga nije mogao dokazati. Naprotiv, svi su svjedoci kazali suprotno, da je riječ o notornom prevarantu i kradljivcu. To je potvrdio i pravomoćno Općinski sud u Koprivnici.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI