DRUGI KRUG IZBORA – U Koprivnici najlošiji odaziv birača u cijeloj Hrvatskoj

Molvarci su ponovno u najvećem broju izašli na birališta, do 11 sati glasalo ih je preko 20 posto, a svih 13 gradova i općina odaziv je 7,81 posto birača


Autor: podravski.hr — 02.06.2013. / 12:53 Aktualno

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije danas se održava drugi krug izbora u tri grada i deset općina gdje stanovnici biraju gradonačelnike i načelnike, a bira se i gradonačelnik Ludbrega u susjednoj županiji. Odaziv birača do 11 sati bio je lošiji nego o prvom krugu, iz Županijskog izbornog povjerenstva doznali smo kako je u 13 jedinica lokalne samouprave izašlo svego 7,81 posto birača. S obzirom da su birališta otvorena do 19 sati, očekuje se da će se prosjek popraviti. Podsjetimo, u prvom krugu, na izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji izašlo je nešto više od 46 posto birača.

Prema podatcima Županijskog izbornog povjerenstva, najslabiji odaziv na drugi krug izbora je u Koprivnici, svega 6,14 posto, odnosno glasalo je 1.603 birača, a ovime je Koprivnica neslavni rekorder u cijeloj Hrvatskoj. U Križevcima je glasalo 7,81 posto, a u Đurđevcu 7,1 posto birača. Na birališta su do 11 sati u najvećem broju u našoj županiji izašli Molvarci, njih čak 20,09 posto, a slijede ih Legrađani sa 17,60 posto.

Gradonačelnici Koprivnice, Križevaca, Đurđevca i Ludbrega te načelnici deset općina i našoj županiji trebali bi biti poznati brzo nakon zatvaranja birališta, već poslije 20 sati. (as)

Fotografija NIKOLA WOLF

U Koprivnici je odaziv na izbore najlošiji u cijeloj Hrvatskoj