DRUGI KRUG IZBORA – Željko Lacković novi đurđevački gradonačelnik, Želježnjak i Hrg ostaju u Koprivnici i Križevcima

Lacković je dobio dvostruko više glasova od protukandidata Vlade Repa (HDZ)


Autor: podravski.hr — 02.06.2013. / 18:43 Aktualno

KOPRIVNICA – Završen je drugi krug lokalnih izbora, a prema službenim rezultatima, u Đurđevcu je novi gradonačelnik Željko Lacković, nezavisni kandidat. On je dobio 2111 glasova, odnosno 65,4 posto glasova, dvostruko više od svojeg protukandidata Vlade Repa (HDZ) koji je dobio 1070 glasova (33,1 posto). U Koprivnici je gradonačelnica i dalje SDP-ova Vesna Želježnjak koja je osvojila 60,9 posto glasova, a njezin protukandidat HDZ-ovo Ernest Forjan dobio je 36,2 posto glasova. U Križevcima je dosadašnji gradonačelnik Branko Hrg osvojio oko 64,2 posto glasova i tako ušao u peti gradonačelnički mandat, a njegova protukandidatkinja Marija Vukobratović (SDP) osvojila je 34,7 posto glasova. Ludbrežani su za gradonačelnika izabrali Dubravka Bilića iz SDP-a koji je s 53,3 posto glasova pobijedio Igora Franolića (HDZ) koji je dobio 44,9 posto glasova.

Do smjena je došlo i u nekoliko općina na području naše županije, a sve rezultate i izjave novoizabranih gradonačelnika donosimo u sutrašnjem broju Podravskog lista.

Dok je Koprivnica do 11 sati bila nalošija prema odazivu na birališta, popdne se situacija promijenila. Na području Koprivničko-križevačke županije do 16 sati na birališta u tri grada i deset općina izašlo je 26,46 posto birača, a od gradova, najviše, 30,49 posto. U Koprivnici je izašlo 19,05 posto birača, a u Križevcima 22,06 posto. Na birališta su najviše pohrlili Molvarci gdje je odaziv bio veći od 60 posto do 16 sati. (as)

Fotografija gore: Željko Lacković slavi pobjedu

SDP

 

SDP1

Na fotografijama: Slavlje u stožeru koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak

ludbreg bilić1

Dubravko Bilić (SDP) novi je gradonačelnik Ludbrega