Društvo žena Virje proslavilo 90. rođendan

Društvo žena Virje svečanom svetom misom i prigodnim druženjem članica obilježilo je 90. obljetnicu djelovanja. Proslava je poslužila i za kratki osvrt na povijest Društva, kao i aktivnosti koje se trenutno provode. U 90 godina djelovanja, istaknula je predsjednica Jasna Šignjar, Društvo je okupljalo brojne članice koje su dale veliki doprinos u društvenom životu Virja.

-Trenutno Društvo broji 183 članice i glavni cilj nam je promovirati virovsku mazanicu za koju smo dobili status zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra, prkače po kojima naše Virje također sve više postaje prepoznatljivo, kao i našu tradicijsku nošnju. Naglasak u radu stavljamo i na humanitarne aktivnosti, a redovito sudjelujemo na svim općinskim manifestacijama te imamo uspješnu suradnju sa srodnim udrugama – kaže Jasna Šignjar.

Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI