DRZAK LOPOV Provalio u kuću i ukrao vrlo vrijedan zlatni nakit, policija upozorila građane

Iz koprivničke policije kažu kako je ovakve događaje najlakše spriječiti razvijete li dobrosusjedske odnose


Autor: podravski.hr — 02.12.2018. / 8:43 Crna kronika

Ilustracija / Policajci su obavili očevid no lopov je pobjegao

Jedna je vlasnica kuće iz Križevaca ostala lakša za nakit u vrijednosti više tisuća kuna. Nju je jučer u večernjim satima opelješio policiji nepoznati kradljivac.

– Jučer, 1. prosinca, u večernjim satima u Križevcima u Ulici Ivana Viteza, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je otuđio zlatni nakit, oštetivši vlasnicu za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom – kazuju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Iz koprivničke policije kažu kako je ovakve događaje najlakše spriječiti razvijete li dobrosusjedske odnose i ponašate li se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini.

– O zapažanju sumnjivih osoba koje se bez razloga zadržavaju u blizini vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192 – navode iz policije i dodaju kako nikako ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

S obzirom da je tehnologija sve jeftinija prijedlog policije je i ugradnja protuprovalnih vrata, te alarmnih i videonadzornih sustava. Također, ističu kako bi bilo dobro sve vrijednosti i dragocjenosti pohraniti u banku i  trezore, a ne čuvati u čarapama. (ib)