DRŽAVA APSURDA Josip: Mrtve bandere na mojem gruntu. Ja ih ne smijem maknuti, a HT neće!

'Zamislite, morao sam HT-u zamolbu pisati da se maknu s moje zemlje, a oni mene prije 20 godina nisu pitali da im dopustim postavljanje na svojoj zemlji', ogorčen je Martinčević


Autor: podravski.hr — 17.03.2013. / 18:46 Aktualno

MOLVE – Josip Martinčević iz Molvi kod Đurđevca kaže kako na svojoj poljoprivrednoj parceli više od 20 godina uzgaja dvije bandere Hrvatskog telekoma. Kako je prije nekoliko godina kroz Molve, pa tako i ispred njegove kuće, postavljen podzemni telekomunikacijski kabel, Josip je od djelatnika koji su ga postavljali čuo da bandere više ničemu ne služe, a njemu smetaju u obavljanju poljoprivrednih poslova.
No, Josip je nemoćan. Premda su tuđe ‘niškoristi’ bandere na njegovu gruntu, on ih sam ne smije micati, a vlasnika bandera, HT, za te drvene stupove više nije briga.
– Sam ih ne smijem srušiti, bojim se da kaznu ne platim. Zvao sam HT i rekli su mi neka napišem zamolbu da se uklone bandere s mojeg posjeda. Zamislite, moram još i zamolbu pisati da se maknu s moje zemlje, a oni mene prije 20 godina nisu pitali smetaju li mi, niti mi slali zamolbu da im dopustim postavljanje – ogorčen je Martinčević.
Osim zamolbe, kazao je, morao bi izvaditi i broj katastarske čestice kako bi djelatnici HT-a mogli vidjeti o kojim je banderama riječ i mogu li se ukloniti bez problema.
– Poslao sam im adresu i opisao mjesto na kojem su postavljene, no to očito nije dovoljno. Koliko se birokracije i administracije mora proći… Ne znam što bih rekao, nije ni čudo što strani ulagači bježe iz Hrvatske – žali nam se Josip.
Iz HT-a odgovorili su kako Josip Martinčević treba nazvati službu za korisnike, podnijeti zahtjev za sanaciju parcele i to bi tehničari trebali riješiti u roku od 30 dana.
Izvještava: Marko Murković