DRŽAVA APSURDA Mlada vlasnica kafića u Koprivnici ostala u čudu kad su je revni inspektori prijavili sudu

Proglašena je krivom jer nije osigurala dva jednodijelna ormarića s ključem za garderobu za svoje konobare


Autor: podravski.hr — 23.03.2018. / 19:25 Aktualno

Ilustracija / Konobarice su ih odbile poslužiti jer su bili vidno pijani

Alina (23), mlada vlasnica jednoga koprivničkog kafića, odlukom suda proglašena je krivom zbog doista rijetko viđenog prekršaja. Inspektori su, naime, ustanovili kako je “propustila osigurati dva jednodijelna garderobna ormarića s ključem za dva zaposlenika koji rade na pripremanju i usluživanju pića i napitaka”.
Zdravoseljački rečeno, konobari su jakne morali ostavljati na vješalicama ili po stolcima u pomoćnim prostorijama. I čini se kako je to bilo jedino nepropisno što su u Alininom malom kafiću na gradskoj periferiji uspjeli pronaći.
Inspekcijski nadzor dogodio se lani u studenome, a nakon prijave prekršajnoj sutkinji nije ovaj tjedan preostalo ništa drugo nego da vlasnicu i njezin kafić proglasi krivima. No, sutkinja se smilovala pa će, umjesto kazne, morati platiti ukupno 600 kuna troškova prekršajnog postupka.
“Nakon provedenog dokaznog postupka, sud smatra djelo prekršaja za koje se okrivljenici terete utvrđenim i dokazanim temeljem zapisnika o inspekcijskom nadzoru od 15. i 23. studenog 2017. godine, koje zapisnike je tijelo nadzora sačinilo obavljajući nadzor prema posebnim propisima”, navodi se u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici.
S obzirom da je iz zapisnika o inspekcijskom nadzoru od 23. studenoga “nesporno utvrđeno da su okrivljenici otklonili nedostatak utvrđen inspekcijskim nadzorom”, platit će samo 600 kuna. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA