Država dala 630.000 kuna, ali nije dosta: Križevcima treba još milijun za atletsku stazu

Podravski list profile
Ukoliko se sredstva ipak ne osiguraju kroz taj natječaj, grad će osigurati dodatnih milijun kuna za završetak obnove - obećavaju iz Grada

Križevčani bi, kako stvari stoje, uskoro trebali krenuti u projekt obnove atletske staze na gradskom stadionu, a investicija je teška oko 2,3 milijuna kuna. Dio financijske konstrukcije je zatvoren, no nedostaje još milijun kuna.

-Na pozivu za sufinanciranje sportskih građevina Središnji državni ured za sport je odredio dati 630.000,00 kuna za prvu fazu radova na rekonstrukciji atletske staze. Ona će koštati oko 1,4 milijuna kuna, a predviđa pripremu nosive konstrukcije, kompletne odvodnje te ispravljanja određenih dosadašnjih nedostataka – navode u Gradu i dodaju:
-Grad Križevci će iz proračuna osigurati najmanje 400.000 kuna, Zajednica sportskih udruga Križevci 100.000 kuna, a Koprivničko-križevačka županija kroz županijsku Zajednicu sportskih udruga još 200.000 kun te sportske igre mladih obvezale su se pomoći sa 12.000,00 kuna.

Dodaju kako prva faza projekta ipak neće donijeti novu tartan stazu, a ona će se, čija je cijena oko milijun kuna, rješavati kroz drugu fazu projekta što će Grad Križevci prijaviti za financiranje na natječaj prekogranične suradnje iz Interreg V-A.

-Ukoliko se sredstva ipak ne osiguraju kroz taj natječaj, grad će osigurati dodatnih milijun kuna za završetak obnove – obećavaju iz prigorske metropole i mole građane i sportaše na strpljenje s radovima.

-Rekao sam više puta da se atletska staza mora rekonstruirati i rekonstruirat će se, ali ne može se rekonstruirati preko noći. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za sport na odobrenim sredstvima i s njima polako krećemo u obnovu, no ovim putem apeliram na građane da pokažu strpljenje i razumijevanje jer obnova neće biti gotova preko noći kao što su to neki najavljivali – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

FOTO Miroslav Stručić / Grad Križevci

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI