Država dala 6,5 milijuna kuna vrijedno križevačko zemljište Crkvi: Gradit će svetište

Podravski list profile

Križevci će, sada je već sigurno, dobiti svoje svetište i to u čast sv. Marku Križevčaninu. Prvi korak bila je državna darovnica dijela bivše vojarne Crkvi, a to je učinjeno jučer u četvrtak u Križevcima.

Tamo su ministar državne imovine Goran Marić i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak potpisali Ugovor o darovanju zemljišta na prostoru bivše vojarne, kojim Vlada i Ministarstvo državne imovine daruju Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji zemljište za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, župnik župe sv. Ane preč. Stjepan Soviček te župan Darko Koren.

-Mi ovim potpisom otvaramo mogućnost da se realizira plan da napravimo svetište sv. Marka Križevčanina, što je on kao svetac zaslužio – da bismo se mogli razvijati, ne samo u vjerskom smislu jer svetište nije samo mjesto gdje ljudi dolaze, gdje hodočaste, gdje se sastaju već je svetište jedan magnet koji privlači puno toga uz sebe i omogućuje da se i druge stvari razvijaju – rekao je prilikom potpisivanja biskup Huzjak.

Dodajmo i kako je ministar Marić pojasnio da se radi o zemljištu veličine 27.000 metara kvadratnih vrijednom 6,5 milijuna kuna te kako ga “veseli što će ovim ugovorom stvoriti pretpostavke za izgradnju svetišta“.

-Ovo će biti prvo svetište, prvog sveca u Hrvatskoj – dometnuo je Marić i istaknuo nadu da je to uvod u gradnju i drugih svetišta.

FOTO Tomislav Belušić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti