Država dijeli 300 milijuna kuna za energetsku obnovu kuća

Ukoliko ste planirali izraditi novu fasadu, promijeniti stolariju, ili pak instalirati fotonaponske ploče na krov svoje kuće, sada ja pravo vrijeme za to, jer je moguće od države dobiti povrat velikog dijela ulaganja u spomenute i slične projekte.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijedan 300 milijuna kuna. Građanima će se tako sufinancirati cjelovita energetska obnova, ali i samostalni sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske elektrane. Maksimalni iznos poticaja, ovisno o mjerama energetske učinkovitosti iznosit će do 204 tisuće kuna. Zaprimanje prijava počinje 14.listopada 2021. godine, a da bi građani bili što bolje informirani o javnom pozivu Fond organizira edukativne radionice.

.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI