Država odredila našu aglomeraciju kao “top prioritet”: Krajem ljeta prvi radovi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prosincu je potpisan ugovor o Aglomeraciji Koprivnica vrijedan 410 milijuna kuna za područje grada Koprivnice te općina Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinja i Koprivnički Bregi. Prošli tjedan sastali su se predstavnici Grada, Koprivničkih voda i Komunalca s predstavnicima Hrvatskih voda koji su dali obećanje kako će koprivničku aglomeraciju staviti u top prioritete.

– Od strane Hrvatskih voda najavljena je borba da se projekt počne i završi u zadanom roku, zbog same vrijednosti i važnosti za ovaj kraj – doznajemo sa sastanka na kojem je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Damir Vukmirić istaknuo da se nada da bi tijekom proljeća mogli imati gotov tender za građevinske radove, a krajem ljeta krenuti s prvim radovima.

– Dobit ćemo 18 i pol kilometara rekonstruiranih vodovoda, 12 i pol kilometara nove vodovodne mreže te 86 kilometara nove kanalizacijske mreže i 13 kilometara rekonstruirane – istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i napomenula da je uvjerena da će ovaj projekt doprinijeti novoj kvaliteti života, kako u gradu Koprivnici i prigradskim naseljima, tako i životu građana u općinama oko Koprivnice.

– Uspjeli smo proći sve otvorene točke, sve stavke koje su pred nama i u kontekstu snimke stanja i u kontekstu onoga što nam predstoji – spomenuo je Vukmirić iz Hrvatskih voda.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI