DRŽAVNO POVJERENSTVO ODLUČILO: Mršić je bio u sukobu interesa, ali nikakvih sankcija neće biti!

Povjerenstvo je danas ustanovilo kako je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kršio zakon o sukobu interesa jer 12 mjeseci od prestanka dužnosti gradonačelnika nije smio biti na čelu niti jedne tvrtke


Autor: podravski.hr — 15.05.2013. / 13:38 Aktualno

ZAGREB – Zvonimir Mršić bio je u sukobu interesa jer najmanje 12 mjeseci nakon prestanka funkcije gradonačelnika i saborskog zastupnika nije smio biti na čelu Podravke! Tako je danas na sjednici u Zagrebu odlučilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, ali i zaključilo kako protiv Mršića neće biti nikakvih daljnjih postupaka niti sankcija jer je, eto, tih 12 mjeseci već prošlo pa šef Podravke više nije u sukobu interesa!
Povjerenstvo je ustanovilo da je predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić 12 mjeseci kršio zakon o sukobu interesa, ali sankcija nema. Kao olakotna okolnost uzeto mu je i to što je prije imenovanja na čelno mjesto Podravke tražio mišljenje povjerenstva o mogućem sukobu interesa, ali odgovor nikad nije dobio jer Povjerenstvo sve do nedavno nije ni postojalo.
Dakle, premda je Povjerenstvo utvrdilo da su Mršić i Podravka kršili zakon o sukobu interesa, nikakvih sankcija protiv njih neće biti. (rm)