Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dubravki Vajdić Kolarić prestižna strukovna nagrada

Hrvatsko geografsko društvo odlučilo je kako je u 2021. godini među nagrađenima za postignuća u protekloj godini, podučavanje učenika, i naša Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica geografije Osnovne škole Đuro Ester.

Ona je, dodajmo, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi Đuro Ester. U školi je postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu.

-Uvijek je među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu. U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima – piše u pojašnjenju nagrade.

Vodila je i županijsko stručno vijeće geografije Koprivničko-križevačke županije, stvorila uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću.

-Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u Školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti Škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele škole – kazuju iz Škole.

FOTO Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI