Dugogodišnji plan naše općine: Za mlade obitelji 360.000 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Temeljem natječaja za sufinanciranje kupnje i uređivanje nekretnine u svrhu demografske obnove općine Mali Bukovec, potpisano je 18 ugovora s mladim obiteljima o dodjeli po 17 tisuća kuna.

Natječaj se odnosio za četiri mjere sufinanciranja: kupnja stambenog objekta, dogradnja/uređenje stambenog objekta, kupnja nekretnine na kojoj nije izgrađen objekt te sufinanciranje susjedne nekretnine kada je korisnik kupuje u svrhu uvećanja dvorišta ili posjeda.

– Ovo je dugogodišnji plan općine i napokon se ostvario. Općina se uključila u planiranje stambenog prostora za mlade obitelji koje su odlučile živjeti u jednom od šest naselja Općine. Osigurali smo ukupno 306 tisuća kuna. Plan je povećavati taj iznos, a od iduće godine planiramo uključiti i državni APN za izgradnju obiteljskih kuća za mlade obitelji. Time želimo spriječiti odlazak mladih i školovanih ljudi iz naše Općine – naglasio je Darko Marković, načelnik Općine.

Uz stambenu politiku, ključno je i rješavanje prometne povezanosti te mobilnost. Ona podrazumijeva kvalitetniji javni prijevoz.

– Da barem svaki naš mještanin, svakih sat vremena, može otići u bilo kojem smjeru iz bilo kojeg od naših šest naselja – zaključio je načelnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI