Dugogodišnji problem: Demoliraju rampu kako bi se mogli besplatno parkirati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već neko vrijeme traju problemi stanara zgrada na Trgu Svetog Trojstva koji svoja parking mjesta imaju iza zgrada na parkiralištu u Ulici Petra Zrinskog. No kako ispada oni ih često ne mogu koristiti jer su zauzeta, automobilima, onih koji ne stanuju u spomenutoj zgradi, ali svoj automobile parkiraju na mjesta u vlasništvu stanara kako bi izbjegli plaćanje parkirališta.

Sve to se pokušalo riješiti postavljanjem rampe, ali tada se jednostavno pribjeglo fizičkoj sili, učestalom demoliranju rampe.   Dakle, radi se na  parkiralištu namijenjenom isključivo stanarima zgrada gdje se parking ne naplaćuje, pa mnogi koji dolaze u centar parkiraju tamo. No ovdje se ne radi samo o problemu s parkiranjem već i  vandalizmu, nekolicine građana, koji uporno uništavaju javnu imovinu. Ovaj problem prisutan je već više od pet godina, a sama rampa bila je potrgana već u nekoliko navrata.  Oštećenja na rampi su bili različita, od svijanja same ruke rampe pa sve do potpunog uništenja mehanizma.

Tako već godinama žitelji zgrade više vremena nemaju mogućnost služiti se svojim pakirnim mjestima nego imaju,a nakon zadnjeg uništavanja rampe  ona je ponovno maknuta i sada već nekoliko mjeseci stanari  muku muče s parkirališnim mjestima.

– Rampa je maknuta prije nekoliko mjeseci i sad stanari nemaju gdje parkirati jer tu parkiraju svi. Kad je rampa postavljena, svatko od stanara morao je dati potvrdu o prebivalištu ili boravištu te je kupio daljinski upravljač za stotinjak kuna i to je bilo dobro rješenje – rekao nam je jedan od stanara.

Sada se sve vratilo na situaciju kakva je bila bez rampe, a posebna se gužva stvara kada se održavaju neke manifestacije.

– Otkako nema rampe, to je opet prilično loše, a posebno kada su neki događaji. Sada ih u zadnje vrijeme nema zbog situacije, ali i bez toga često nemamo mjesta. Svakako bi rampu trebalo postaviti natrag – rekao je stanar zgrade.

Zašto je rampa maknuta, a nije vraćena natrag na mjesto, pitali smo i u Grad iz kojeg su rekli kako je rampa maknuta jer je ovaj put bila potrgana toliko da je trebala biti maknuta. Radi se na otklanjanju problema te bi do kraja mjeseca trebala biti na mjestu.

– Budući da je rampa bila potrgana u više navrata, ovog puta je maknuta jer je potrgani cijeli cilindrični sklop. Rampa je još uvijek na popravku, a saznali smo iz ovlaštene tvrtke da će do kraja veljače biti postavljena natrag – odgovorili su iz Grada.

foto Nikola Wolf

*Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI