Đurđevac će dobit novi objekt za pružanje socijalnih usluga: Uređuju dvije etaže na 170 kvadrata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako su priopćili iz Grada Đurđevca, tamošnji Centar za socijalnu skrb potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac. Radi se o natječaju za Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, a ukupna je vrijednost 6,6 milijuna kuna.

-Projekt će se provoditi u partnerstvu s Gradom Đurđevcom, Koprivničko-križevačkom županijom te Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Razvojna agencija PORA koja je pomogla u pripremi projekta pružat će daljnju podršku i u provedbi. Predviđeno trajanje aktivnosti je 30 mjeseci – navode iz Grada Đurđevca i pojašnjavaju kako je projektom planirana izgradnja i opremanje novog objekta za pružanje socijalnih usluga površine 170 četvornih metara na ukupno dvije etaže.

Lokacija je u dvorištu sjedišta Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Doznajemo kako se na prvoj etaži novosagrađenog objekta planira opremanje prostorija za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok je na drugoj etaži planirano provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, rada s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva, a sve s ciljem prevencije izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije.

-Navedenim projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolice omogućit će se dostupnost socijalnih usluga koje manjkaju na ovom području, u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i podrške u zajednici, kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije, kao i spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika – navode u Gradu.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI