Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevac će dobiti planinarsku stazu dugu 17 kilometara

Đurđevačko Planinarsko društvo Borik u suradnji s Gradom i gradskom tvrtkom Komunalne usluge Đurđevac provelo je akciju čišćenja trim staze u park-šumi Borik. Trim stazu koristi sve više rekreativaca, a idealna je i za druženje planinara uz šetnju pa će Društvo odsad barem četiri puta godišnje provoditi ovakve akcije.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Osim čišćenja, kroz akcije ćemo nastojati građanima skrenuti pozornost o važnosti očuvanja okoliša. U rad Društva odnedavno su uključeni i predškolski i prosvjetni djelatnici pa je u planu i suradnja s vrtićem i školom jer mališani najbolje mogu usmjeriti svoje ukućane da čuvaju okoliš i paze na prirodu koju nas okružuje – kaže Đuro Petrović, predsjednik Planinarskog društva Borik.

Društvo je krenulo i realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze. Već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda.

– Trenutno je u tijeku ishođenje potrebne dokumentacije i naš je plan da do sredine travnja i proslave Dana grada Đurđevac dobije planinarsku stazu. Dionica je duga oko 17 kilometara, a kako obuhvaća i vinogorja, od nje će imati koristi i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mi stazom želimo promovirati naše prirodne ljepote i pokazati da se i u Podravini ima što za ponuditi planinarima – kaže Đuro Petrović te dodaje da će šetnja đurđevačkom planinarskom stazom biti uvrštena i u kalendar druženja Hrvatskog planinarskog saveza, što znači da će u Đurđevac dolaziti planinari iz cijele Hrvatske.

U planu je i trasiranje staze od park-šume Borik do geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Ta će staza obuhvatiti šumska područja i također će biti atrakcija za rekreativce.

– U rad Društva uključili se mlađi članovi koji su puni entuzijazma i ideja pa ćemo i stazom koja izbjegava prometni dio grada u suradnji s Hrvatskim šumama povezati Borik i Đurđevačke pijeske. Sad nas očekuje i školovanje novih članova o osnovama planinarstva, a tijekom ove godine predvidjeli smo i 30 izleta, i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu – zaključio je Đuro Petrović.

Ustupilo PD Borik

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI