Đurđevac će i ovaj Advent imati klizalište

Turistička zajednica grada Đurđevca i ove će se godine pobrinuti da građani mogu uživati u klizanju. Aktualna epidemiološka situacija dozvoljava manja javna okupljanja pa klizanje u Đurđevcu, kaže Mario Fuček, direktor đurđevačke Turističke zajednice, nije upitno.   

– Već je sve dogovoreno za postavljanje klizališta, a otvorenje je predviđeno 3. prosinca. Nadamo se da se neće uvoditi strože mjere vezane uz javna okupljanja jer nam je želja da naši građani i tijekom ovog adventa mogu uživati u klizanju, a mi ćemo se pobrinuti da se poštuju sve propisane epidemiološke mjere – kaže Mario Fuček.

Klizalište će i ove godine biti postavljeno na Trgu svetog Jurja. Na taj način, ističe Fuček, Grad nastoji pomoći ugostiteljima koje je posebno pogodila korona-kriza.

– I zbog naših ugostitelja bilo bi dobro da se održi povoljnija epidemiološka situacija. Na glavnom trgu puno je veća frekvencija ljudi, a mi vjerujemo da će se klizalište odraziti i na povećanje prihoda ugostiteljima – kaže Mario Fuček.

Plan je i da se organizira škola klizanja, a klizalište će biti na glavnom gradskom trgu sve do 9. siječnja. Adventskim programom, dodaje Fuček, uz klizalište, predviđene su i dodatne manifestacije koje će biti prilagođene epidemiološkim mjerama.

I ove godine u planu su prikazi živih jaslica, kao i povremeni sajmovi u sklopu kojih će kreativci moći prodavati svoje božićne ukrase. – Predviđeno je da ove godine održimo i tradicionalni blagdanski koncert na koji će moći doći isključivo građani koji imaju COVID putovnice.

Podjela darova za djecu bit će organizirana kao i lani, bez okupljanja na gradskom trgu, što znači da će biti na kućnom pragu u svakom prigradskom naselju. Planiramo organizirati i dočeke Nove godine za djecu i odrasle. Mali je doček predviđen točno u podne, a na „pravom“ dočeku će građane zabavljati lokalni bend s kojim još dogovaramo detalje – zaključio je Mario Fuček.

Foto: Danijel Domišljanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI