Đurđevac domaćin Dana hrvatskih planinara

U Đurđevcu su jučer i danas održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Nakon registracije sudionika i uvodnih pozdrava kod Staroga grada Đurđevca u subotu su se planinari uputili na organizirane izlete po okolici Đurđevca koje su vodili članovi PD-a Borik, a za sigurnost su brinuli članovi HGSS Stanice Koprivnica. Planinare su na obilasku Bilogore pratili domaći glazbenici iz glazbenog sastava Dravski pajdaši, koji su podigli atmosferu i uz pjesmu potaknuli da se planinari zadrže i uživaju na više atraktivnih mjesta duž puta. Drugog dana ponovno su bile organizirani zanimljivi izleti po najzanimljivijim putovima i terenima oko Đurđevca.

Na Danima hrvatskih planinara okupili su se planinari iz svih krajeva Hrvatske, od Osijeka i Rijeke do Mljeta. Osim domaćih planianra, najbrojniji su bili planinari iz Osijeka, Varaždina, Bjelovara, Koprivnice, Konjščine, Belca, Čakovca i Murskog Središća. Ovo je ujedno bilo i prvo veće planinarsko okupljanje nakon poboljšanja epidemiološke situacije, a održano je uz primjenu odgovarajućih epidemioloških mjera, sukladno pribavljenom odobrenju nadležnog županijskog stožera.

Iduće godine Dani hrvatskih planinara održat će se na Mrkvištu na Velebitu, a domaćin je PD Zavižan iz Senja.

Foto: Hrvatski planinarski savez

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI